ΓΔ: 1449.32 -0.39% Τζίρος: 37.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:06:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, κ. Δημήτριος Ντζανάτος, με την Πρόεδρο της ΕΑΣ, κα Ιωάννα Φιάκκου. Πηγή: ΑΠΕ

Μνημόνιο Συνεργασίας της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων με την ΕΑΣ Κύπρου

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου της ΕΕΕΠ, κ. Δημητρίου Ντζανάτου, με την Πρόεδρο της ΕΑΣ, κ.  Ιωάννας Φιάκκου, πρόσφατα, στην Αθήνα.  

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) Κύπρου, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του εποπτικού και ελεγκτικού της έργου, της προστασίας των παικτών και του κοινωνικού συνόλου και την ανάπτυξη των συνεργασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως ανακοινώθηκε. 

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου της ΕΕΕΠ, κ. Δημητρίου Ντζανάτου, με την Πρόεδρο της ΕΑΣ, κ.  Ιωάννας Φιάκκου, πρόσφατα, στην Αθήνα.  

Συγκεκριμένα, οι δυο εποπτικές αρχές συμφώνησαν να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την άσκηση των κατά νόμο αρμοδιοτήτων και ευθυνών τους και με στόχο την ενίσχυση και διευκόλυνση της αποτελεσματικότητας της εποπτείας και του ελέγχου που ασκούν στο πεδίο ευθύνης τους. 

Η ΕΕΕΠ και η ΕΑΣ μπορούν επίσης να συνεργάζονται με σκοπό τη διοργάνωση κοινών δράσεων όσον αφορά σε δραστηριότητες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, την προώθηση τεχνικής γνώσης και συναφών καινοτομιών, τη διασφάλιση ενός ασφαλούς και νόμιμου περιβάλλοντος διοργάνωσης και διεξαγωγής των τυχερών παιγνίων, καθώς και την προστασία των παικτών από τους κινδύνους που ενέχει η ενασχόληση με τα τυχερά παίγνια. 

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, κ. Δημήτρης Ντζανάτος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη χαρά εγκαινιάζουμε τη νέα συνεργασία μας με την ΕΑΣ και χαιρόμαστε που θα μας δοθεί η ευκαιρία για συνεργασία και επίλυση κοινών προβλημάτων, στόχων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των τυχερών παιγνίων. Η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων διαχρονικά συμβάλλει στην εμπέδωση των σχέσεων φιλίας και την καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων που αφορούν στην εποπτεία και τη ρύθμιση».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της ΕΑΣ, κ. Ιωάννα Φιάκκου, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «το Μνημόνιο Συνεργασίας αποσκοπεί στην περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουμε και θα διασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα και του ελέγχου που ασκούν οι δύο αρμόδιες Αρχές».  

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί μέρος των στρατηγικών αξόνων της ΕΕΕΠ για την περίοδο 2023-2027,  στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης της εξωστρέφειάς της, της ενίσχυσης της διαφάνειας και της συλλογικότητας στη λειτουργία της. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tzogos-tyxera paixnidia-sillipseis-Irakleio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BTA: 36.000 έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Ευάλωτων Παικτών τυχερών παιχνιδιών

Μετά μια διακοπή δύο ετών, που ρυθμίστηκε με νομοθετικές αλλαγές, στα τέλη του 2022 η NRA άρχισε ξανά να διατηρεί τον κατάλογο των ατόμων που πιστεύει ότι έχουν ή θα μπορούσαν να αναπτύξουν εθισμό στον τζόγο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο χτύπημα κατά του παράνομου τζόγου στο Ηράκλειο Κρήτης

Όπως αναφέρει η αστυνομία σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.735 ευρώ. Υπήρξαν δυο συλλήψεις.