ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

«Πράσινο φως» για λειτουργία απογευματινής λαϊκής αγοράς στη Θεσσαλονίκη

Η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους κατά τις απογευματινές ώρες, προκειμένου να διευκολύνονται και οι εργαζόμενοι.

Το «πράσινο φως» άναψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας για τη λειτουργία της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς στη Θεσσαλονίκη. Το Σώμα, στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα την επαναχωροθέτησή της από τη Ροτόντα στην οδό Κώττα Ρούλια, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θοδωρή Μητράκα, να το προτάσσει υπογραμμίζοντας πως «οι λαϊκές αγορές αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών» και τους περιφερειακούς συμβούλους να δίνουν την έγκρισή τους, ώστε να ανοίξει τις πύλες της η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά της χώρας, λειτουργώντας μία φορά την εβδομάδα.

Νωρίτερα, το ίδιο θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα και από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ενημέρωσε η πρόεδρος και αντιπεριφερειάρχης, Αθηνά Αηδονά. Η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους κατά τις απογευματινές ώρες, προκειμένου να διευκολύνονται και οι εργαζόμενοι, ενώ θα διαθέτει 80 πάγκους που θα αναπτύσσονται επί της Κώττα Ρούλια, θα είναι διαμορφωμένη ανά τομείς και ανά προσδιορισμένα πωλούμενα είδη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Θράκης, Άγγελο Δερετζή, μετά τη σημερινή απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, θα τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες. Θα βγει προκήρυξη από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών για τις θέσεις και εκτιμάται πως σε περίπου έναν μήνα θα μπορέσει να λειτουργήσει, ενώ το ωράριο κατά το οποίο οι πάγκοι θα είναι φορτωμένοι με προϊόντα θα οριστεί με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Synigoros Katanaloti, Lefteris Zagoritis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνήγορος του Καταναλωτή: 16.721 αναφορές για την επίλυση διαφορών

«Οι σημαντικότερες αυξητικές τάσεις το 2023 καταγράφονται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, κυρίως του ηλεκτρονικού, όπου υπάρχει σχεδόν διπλασιασμός των αναφορών» τόνισε ο Λευτέρης Ζαγορίτης.
proionta, trofima, ellada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα αύριο για την ΕΞΠΟΤΡΟΦ με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα

«Είναι η πρώτη έκθεση τροφίμων της χρονιάς, η οποία συγκεντρώνει όλους τους επαγγελματίες από τον χώρο της Εστίασης, των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, της Μικρής λιανικής και του χονδεμπορίου» αναφέρει ο Κωστής Μοσχονάς, CEO της διοργανώτριας εταιρείας.