ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Tρία μη επανδρωμένα παραχώρησε στο Λιμενικό η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Ο εν λόγω εξοπλισμός θα ενισχύσει την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συμφωνία παραχώρησης στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπεγράφη σήμερα, από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίωνα Ζαΐμη.

H υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η εν λόγω παραχώρηση εντάσσεται στο πλαίσιο Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Λιμενικού Σώματος.

Ο εν λόγω εξοπλισμός θα ενισχύσει την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα την αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Λιμενικών Αρχών Πάτρας, Κατάκολου και Μεσολογγίου, στα πεδία έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων, δίωξης λαθρεμπορίου, επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου κ.λ.π.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Χίου, ανασύρθηκαν τρεις νεκροί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης και σύμφωνα με πληροφορίες τρεις μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί. Το Λιμενικό και η ΕΛΑΣ συνεχίζουν τις έρευνες και στη στεριά για τυχόν άτομα που μπορεί να έχουν διασκορπιστεί.
raptor ship
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ναυτικών του RAPTOR

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο. Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Λέσβου με 14 άτομα πλήρωμα

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή βρίσκονται πέντε φρεγάτες, ενώ έχουν αποπλεύσει και τρία σκάφη του Λιμενικού. Στην επιχείρηση συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο και έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.