ΓΔ: 2305.74 0.26% Τζίρος: 327.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Συμβούλιο της Επικρατείας
Φώτο: SOOC

Ξεκίνησε η διαδικασία για την κατασκευή φυλακών στον Ασπρόπυργο

Στο τελικό στάδιό της μπαίνει η δημιουργία νέου σωφρονιστικού καταστήματος προκειμένου να αποφορτιστεί ο Κορυδαλλός. Πώς θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις και τι προβλέπεται να διαθέτουν.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου, τον καθορισμό των χρήσεων και των όρων δόμησης για τις νέες φυλακές στον Ασπρόπυργο, μέσα στις εγκαταστάσεις του παλαιού «Στρατόπεδου της Αμερικανικής Ευκολίας» (παλιά βάση του ΝΑΤΟ). Στο νέο αυτό συγκρότημα σωφρονιστικών καταστημάτων θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η έκταση των 103.022 τ.μ., που θα καταλάβουν οι εγκαταστάσεις των φυλακών, χωρίζεται σε δύο ζώνες. Η πρώτη ζώνη, έκτασης 92.974 τ.μ., προορίζεται για την ανάπτυξη του «Νέου Κορυδαλλού» και η δεύτερη ζώνη, 10.048 τ.μ., για τη δημιουργία Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.

Ακόμη, προβλέπεται να δημιουργηθούν 40 σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς οι εγκαταστάσεις του παλαιού στρατοπέδου ήταν διάσπαρτες σε μικρά οικήματα, ενώ προβλέπεται επίσης η ύπαρξη νοσοκομειακής μονάδας και χώρου εκπαίδευσης, όπως και η κατασκευή εκκλησίας.

Τα κτίρια των φυλακών θα έχουν μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 9 μέτρα ενώ για τις υποδομές ασφαλείας, παρατηρητηρίων και ελέγχου το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος θα είναι τα 14 μέτρα.

Τέλος, προβλέπεται η δημιουργία δρόμου περιμετρικά των εξωτερικών ορίων των εγκαταστάσεων των φυλακών, όπως και η πρόσθετη περίφραξη πλέον αυτής των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες στη δολοφονία Μοσχούρη

Ποινική δίωξη για εννέα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα ασκήθηκε στους τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη στο Χαλάνδρι, τον Απρίλιο 2025, με βασική κατηγορία ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Παραλία Ajul Thalassa
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρίστας αποζημιώθηκε στη Γερμανία για έλλειψη ξαπλωστρών σε πισίνα

Δικαστήριο στη Γερμανία επέβαλε στην TUI αποζημίωση 1.000 ευρώ σε τουρίστα που διαμαρτυρήθηκε επειδή οι ξαπλώστρες στην πισίνα του ξενοδοχείου του στην Κω, τον Αύγουστο του 2024, ήταν διαρκώς κατειλημμένες από άλλους πελάτες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 29χρονος με ναρκωτικά στο παλιό 424, παραπέμφθηκε σε ανακρίτρια

Στην ανακρίτρια θα απολογηθεί 29χρονος που εισέβαλε σε παλιό στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, επιτίθεται σε στρατιωτικούς και βρέθηκε να έχει κοκαΐνη. Κατηγορείται κυρίως για κακούργημα ναρκωτικών και παραμένει κρατούμενος.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Ζευγάρι στη Γερμανία φυλακίστηκε για κλοπή 1,9 εκατ. από παρκόμετρα

Ένα ζευγάρι στη Γερμανία καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια για κλοπή 1,9 εκατ. ευρώ από παρκόμετρα. Το δικαστήριο διέταξε την πλήρη αποζημίωση της πόλης και τη δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων για 30 χρόνια.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χ. Σπίρτζης στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών

Ο Χρίστος Σπίρτζης προσήλθε στον Άρειο Πάγο και ζήτησε ανάσυρση της υπόθεσης υποκλοπών για να ερευνηθεί κατασκοπεία και εξαίρεση του εισαγγελέα Τζαβέλλα λόγω μεροληψίας, καταθέτοντας νέα στοιχεία για την υπόθεση.