ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Συμβούλιο της Επικρατείας
Φώτo:Dimitris Kapantais / SOOC

Ξεκίνησε η διαδικασία για την κατασκευή φυλακών στον Ασπρόπυργο

Στο τελικό στάδιό της μπαίνει η δημιουργία νέου σωφρονιστικού καταστήματος προκειμένου να αποφορτιστεί ο Κορυδαλλός. Πώς θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις και τι προβλέπεται να διαθέτουν.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου, τον καθορισμό των χρήσεων και των όρων δόμησης για τις νέες φυλακές στον Ασπρόπυργο, μέσα στις εγκαταστάσεις του παλαιού «Στρατόπεδου της Αμερικανικής Ευκολίας» (παλιά βάση του ΝΑΤΟ). Στο νέο αυτό συγκρότημα σωφρονιστικών καταστημάτων θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η έκταση των 103.022 τ.μ., που θα καταλάβουν οι εγκαταστάσεις των φυλακών, χωρίζεται σε δύο ζώνες. Η πρώτη ζώνη, έκτασης 92.974 τ.μ., προορίζεται για την ανάπτυξη του «Νέου Κορυδαλλού» και η δεύτερη ζώνη, 10.048 τ.μ., για τη δημιουργία Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.

Ακόμη, προβλέπεται να δημιουργηθούν 40 σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς οι εγκαταστάσεις του παλαιού στρατοπέδου ήταν διάσπαρτες σε μικρά οικήματα, ενώ προβλέπεται επίσης η ύπαρξη νοσοκομειακής μονάδας και χώρου εκπαίδευσης, όπως και η κατασκευή εκκλησίας.

Τα κτίρια των φυλακών θα έχουν μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 9 μέτρα ενώ για τις υποδομές ασφαλείας, παρατηρητηρίων και ελέγχου το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος θα είναι τα 14 μέτρα.

Τέλος, προβλέπεται η δημιουργία δρόμου περιμετρικά των εξωτερικών ορίων των εγκαταστάσεων των φυλακών, όπως και η πρόσθετη περίφραξη πλέον αυτής των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Όλο και περισσότερες επικρίσεις στην κυβέρνηση Τραμπ για την υπόθεση Έπστιν

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ ότι αποσιωπά την υπόθεση Έπστιν μέσω επιλεκτικής και λογοκριμένης δημοσιοποίησης στοιχείων, παρά τις νομικές υποχρεώσεις για πλήρη διαφάνεια, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις και από τα θύματα.
Ελβετική σημαία βουνά
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: Η Υπ. Εσωτερικών εξετάζει απαγόρευση social media σε ανηλίκους

Η υπουργός Εσωτερικών Ελβετίας, Ελίζαμπεθ Μπάουμ-Σνάιντερ, δήλωσε ότι εξετάζεται απαγόρευση κοινωνικών δικτύων για ανηλίκους, όπως στην Αυστραλία, τονίζοντας την ανάγκη αυστηρότερης προστασίας των παιδιών από ψηφ
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση εισαγγελέα για το άνοιγμα των διοδίων στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων

H ΕΛΑΣ, μετά από εντολή εισαγγελέα, καταγράφει και ταυτοποιεί όσους συμμετείχαν στο άνοιγμα των διοδίων στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων. Η Τροχαία σχηματίζει δικογραφία και αξιοποιεί υλικό από κάμερες και καταγραφή οχημάτων.
Παλάτι των Ηλυσίων
ΔΙΕΘΝΗ

Στο δικαστήριο ο φροντιστής του Ελιζέ για κλοπή πολύτιμων ασημικών

Στο εδώλιο θα καθίσουν ο φροντιστής των ασημικών του προεδρικού μεγάρου στη Γαλλία και δύο ακόμη άνδρες, κατηγορούμενοι για κλοπή πολύτιμων αντικειμένων αξίας έως 40.000 ευρώ από το Ελιζέ, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.