ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ypoyrgeio-exoterikvn
Φωτό: ΑΠΕ

Επέστρεψαν 81 Έλληνες από το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη

Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή.

Ανακουφισμένοι επέστρεψαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 81 Έλλληνες επισκέπτες που ήταν μέρος δύο οργανωμένων εκδρομών στο Ισραήλ και στα Παλαιστιακά εδάφη. Σε δηλώσεις τους μετά την άφιξή τους, περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που βίωσαν από τις συγκρούσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή.

Καθημερινά πραγματοποιούνται τρεις εμπορικές πτήσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, με τις οποίες θα επιστρέψουν σταδιακά και οι υπόλοιποι μεμονωμένοι επισκέπτες.

Μάλιστα, στις πτήσεις που καταφθάνουν από Ισραήλ βρίσκονται πολλοί ξένοι υπήκοοι.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να χαρακτηριστεί "τρομοκρατική".

«Αναμφίβολα μιλάμε για τρομοκρατία και τρομοκρατικές ενέργειες», δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero.

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το υπουργείο του θα βοηθήσει ισπανούς υπηκόους που βρίσκονται στο Ισραήλ και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ισπανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία για την αυξανόμενη πολιτική πίεση στους δημοσιογράφους

Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα, στην Ευρώπη η ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται εκτός από τη χώρα μας και σε Ουγγαρία, Μάλτα. Χειροτέρεψαν οι συνθήκες άσκησης της δημοσιογραφίας παγκοσμίως.
ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματικός πυρετός για την κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Α. Μπλίνκεν πιέζει για να υπάρξει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός. Το Ισραήλ από την πλευρά του επιμένει για χερσαία εισβολή στη Ράφα που κινδυνεύει πλέον από λιμό.