ΓΔ: 1455.48 0.03% Τζίρος: 100.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
sillipsi
Shutterstock

Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών μεταναστών στη περιοχή του Έβρου

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι φέρονται να επιχείρησαν να προωθήσουν παράτυπους μετανάστες στη χώρα, συνελήφθησαν την Παρασκευή (27/10) σε περιοχές του Έβρου.

Ειδικότερα, ο πρώτος εξ αυτών οδηγώντας φορτηγό με ρυμουλκούμενο, έφτασε το μεσημέρι στο συνοριακό σημείο διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατόπιν ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων, με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και με τη συνδρομή αξιωματούχου του Frontex, ο οποίος είναι χειριστής σκύλου, παρουσία και τελωνειακών, αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης είχε κρύψει μέσα στο ρυμουλκούμενο, πέντε μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, που εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Elliniki Astynomia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν διακινητές μη νόμιμων μεταναστών σε Μακεδονία και Θράκη

Το τελευταίο διάστημα οι απόπειρες να μεταφερθούν παράνομα μετανάστες προς την Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί και εκτιμάται ότι συνδέεται με την πρόθεση της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση στο υπ. Μετανάστευσης για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών

Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, κα. Ylva Johansson, και της Γενικής Διευθύντριας, Μπεάτε Γκμίντερ.
Tourismos, Turism, Ellada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Σε 10.413.982 άτομα εκτιμάται ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας

Η μείωση κατά 0,5% του μόνιμου πληθυσμού, είναι αποτέλεσμα της φυσικής μείωσης του πληθυσμού που ανήλθε σε 64.000 άτομα και της καθαρής μετανάστευσης που εκτιμάται σε 16.355 άτομα (θετικό ισοζύγιο).
Astynomia, Police, Elas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 4 διακινητές μεταναστών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις διενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Διδυμοτείχου και Σαπών.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ενεργά μέτωπα πια η πυρκαγιά στον Έβρο - Aσφαλής η Λευκίμμη

Οι ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης επίγειες και εναέριες κατέβαλαν και στο συγκεκριμένο μέτωπο υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρήσουν αλώβητο τον οικισμό από την πύρινη λαίλαπα που χθες το βράδυ τον προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκενώνεται η Λευκίμμη στον Έβρο - Συνεχίζει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί του Σαββάτου επιχειρούσαν στο μέτωπο βόρεια του Σουφλίου. Νωρίς το απόγευμα η κατάσταση άλλαξε, καθώς η φωτιά στην περιοχή «Ζεστά Νερά» Φυλακτού κοντά στο χωριό της Λευκίμμης μεγάλωσε.