ΚΟΜΙΣΙΟΝ

ΔΙΕΘΝΗ

Στηρίζει την Γερμανία για το ευρωομόλογο η Γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε πως ανησυχεί οτι μετά την κρίση το οικονομικό χάσμα θα είναι βαθύτερο από ότι ήταν και υπενθύμισε πως στόχο της Ευρώπης ήταν να συγκλίνει οικονομικά.
ΔΙΕΘΝΗ

Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν: Μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή η ΕΕ

Η πρόεδρος της Κομισιόν μπροστά στα σχεδόν άδεια έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε πως πρέπει να εξασφαλιστεί οτι η ΕΕ θα είναι εκεί για αυτούς που την χρειάζονται και να γίνει η Ευρώπη αυτή που ονειρεύτηκαν κάποτε στα στα συντρίμμια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν ζητά να περνούν πιο γρήγορα από τα σύνορα τα φορτηγά με εμπορεύματα

Οι Βρυξέλλες ζητούν να επιταχυνθεί ο χρόνος που θα χρειάζεται για να περάσουν τα οχήματα που μεταφέρουν προϊόντα ανάμεσα στα σύνορα της ΕΕ τονίζοντας πως το διάστημα που θα πρέπει να διαρκεί το πέρασμα από τις «πράσινες λωρίδες» δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 15 λεπτά.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ευρώπη αναστέλλει για πρώτη φορά τους κανόνες για τα ελλείμματα

Η προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί στις χώρες να δαπανήσουν όσα χρήματα χρειαστούν για να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν ζητά την συμβολή των υπηρεσιών streaming για την αντοχή του διαδικτύου

Με τον κόσμο να παραμένει στα σπίτια του μετά τα προληπτικά μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί στην Ευρώπη, η Κομισιόν ζήτησε από τις υπηρεσίες όπως το Netflix να προληφθεί μια ενδεχόμενη δικτυακή συμφόρηση.
ΔΙΕΘΝΗ

Να κλείσουν οι πύλες της Ευρώπης για 30 ημέρες εισηγείται η Κομισιόν

Εξαιρούνται από τους περιορισμούς μόνιμοι κάτοικοι χωρών μελών της ΕΕ, μέλη των οικογενειών Ευρωπαίων πολιτών, διπλωμάτες και όσοι εργάζονται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας.