ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Christine Lagarde, ECB, EKT
ΔΙΕΘΝΗ

Λαγκάρντ: «Δεν με άκουσε ο γιος μου και έχασε τα λεφτά του στα crypto»

Η πρόεδρος της ΕΚΤ έχει τονίζει ότι τα κρυπτονομίσματα δεν αξίζουν τίποτα και έχει επισημάνει τους κινδύνους, αλλά ο γιος της δεν ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και έχασε μεγάλο μέρος των κεφαλαίων του.
ΑΓΟΡΕΣ

Θετικό το κλίμα στα ομόλογα παρά την πίεση για πάγωμα των επιτοκίων της ΕΚΤ

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Joachim Nagel, δήλωσε σήμερα ότι η ΕΚΤ πρέπει να αντισταθεί σε κάθε πειρασμό να μειώσει τα επιτόκια νωρίς, καθώς το πιο δύσκολο κομμάτι της καταπολέμησης της πρόσφατης έκρηξης του πληθωρισμού μπορεί να είναι ακόμη μπροστά.
Christine Lagarde, Kristin Lagarde, Evropaiki Kentriki Trapeza, ECB
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Εντυπωσιακή πρόοδος της Ελλάδας, δύο φορές πλησίασε το Grexit

Η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει πολλές μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειάζονται και άλλες, τονίζει η πρόεδρος της ΕΚΤ. Το 2015 ήταν πιο επικίνδυνη στιγμή για Grexit. Την πρόοδο των τραπεζών επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Unicredit για Alpha.
Lagard_Athens
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκώμια της Λαγκάρντ στην Ελλάδα: Τι είπε για ανάπτυξη και ομόλογα

Τα ελληνικά ομόλογα είναι πλέον ισότιμα με τα άλλα ομόλογα της ευρωζώνης. Εξαιρετική η ικανότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, έχει ήδη ξεπεράσει το επίπεδο που βρισκόταν πριν την πανδημία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η επένδυση της UniCredit

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΚΤ, «είναι μία δήλωση από ένα μεγάλο διεθνές τραπεζικό ίδρυμα που ενδιαφέρεται για την ελληνική αγορά. Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει μεταμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου».
Evropaiki Kentriki Trapeza, Kristin Lagarde, EKT
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: «Αγκάθι» για οικονομία η έλλειψη συμφωνίας στα δημοσιονομικά

Η επικεφαλής της ΕΚΤ εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να υποχωρεί, αλλά εξέφρασε μεγάλες ανησυχίες για την καθυστέρηση στην έγκριση του νέου Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
ECB, European Central Bank, EKT, Evropaiki Kentriki Trapeza
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η νέα μεγάλη αντιπαράθεση στην ΕΚΤ για ομόλογα ύψους 1,7 τρισ. ευρώ

Στην Αθήνα η πρώτη συζήτηση των προτάσεων για γρήγορη διακοπή της επανεπένδυσης εσόδων από τα ομόλογα του προγράμματος για την πανδημία. Φόβοι για πιέσεις στο κόστος δανεισμού των ασθενέστερων οικονομιών.
Giannis Stournaras, Christine Lagarde, EKT, ECB, TtE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΤτΕ φιλοξενεί τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Οι Διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ και τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα συνεδριάσουν στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και θα λάβουν τις αποφάσεις τους για τη νομισματική πολιτική.
Christine Lagarde, Kristin Lagarde, Evropaiki Kentriki Trapeza, ECB
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για όσο είναι απαραίτητο

Η πρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε ότι ο βασικός στόχος της κεντρικής τράπεζας παραμένει η μείωση του πληθωρισμού και ως εκ τούτου αυτός είναι και ο βασικός πυλώνας στον οποίο στηρίζεται η πολιτική της.