ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Με αποχή από μεταβιβάσεις και πλειστηριασμούς απειλούν οι συμβολαιογράφοι

Όπως αναφέρθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση, σημειώνονται πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταχώριση των συμβολαίων που ξεπερνούν ακόμη και το έτος, ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται και στην χορήγηση των απαιτούμενων πιστοποιητικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα «τσιμπήσει» η εφορία όσους δηλώνουν ψευδή στοιχεία για ακίνητα

Το φθινόπωρο αρχίζουν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για να βρεθούν διαφορές ανάμεσα στις δηλώσεις που έχουν γίνει στην εφορία και στις καταχωρήσεις στο Κτηματολόγιο. Πρόσθετος ΕΝΦΙΑ και άλλες επιβαρύνσεις περιμένουν τους παραβάτες.
Foroi, Forologia, Diloseis
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχεται το... σούπερ πιστοποιητικό για την οικονομική ενημερότητα

Το νέο πιστοποιητικό θα περιλαμβάνει τα στοιχεία φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, θα είναι έγκυρο για κάθε προβλεπόμενη χρήση και θα γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτό από φορείς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα myKtimatologioLive

Μέσω της πλατφόρμας επιτυγχάνεται μείωση των επισκέψεων αρχικά σε κεντρικά και σταδιακά σε περιφερειακά γραφεία του Κτηματολογίου, βελτιστοποίηση της αξιοποίησης του προσωπικού και εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τους συναλλασσόμενους.
Foroi, Forologia, Diloseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται νέου τύπου διασταυρώσεις για πλασματικές δηλώσεις Ε9

Στην τελική ευθεία η διασύνδεση της ΑΑΔΕ με το Κτηματολόγιο. Θα ελέγχεται η ακρίβεια των δηλώσεων ακινήτων και θα εντοπίζονται όσοι κρύβουν στοιχεία για την περιουσία τους για να αποφεύγουν φόρους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι ισχυροί παίκτες «χτυπούν» σήμερα το ψηφιακό Κτηματολόγιο

Εταιρείες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, ενέργειας και κατασκευών καταθέτουν σήμερα προσφορές στον μεγάλο διαγωνισμό για το Κτηματολόγιο. Ποια μεγάλα έργα της ίδιας κατηγορίας βρίσκονται σε αναμονή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μάχες» των ισχυρών της τεχνολογίας για διαγωνισμούς έως 900 εκατ.

Στην παράταση ο διαγωνισμός των 300 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίηση 600 εκατ. σελίδων στα υποθηκοφυλακεία. Έπονται άλλοι διαγωνισμοί ανάλογου αντικειμένου με συνολικό ύψους 500 - 600 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Επιταχύνεται η κτηματογράφηση κατά δυο χρόνια

Ο νέος νόμος για το Κτηματολόγιο, σύμφωνα με το υπουργείο, θα απλοποιήσει τις περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα ενισχύσει εκείνες που θωρακίζουν τα συμφέροντα πολιτών και Δημοσίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τον Σεπτέμβριο η λειτουργία του «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης είπε ότι όλα θα γίνονται στον συμβολαιογράφο και ο συμβολαιογράφος θα έχει μπροστά του ένα ψηφιακό σύστημα το οποίο θα αντλεί όλη την πληροφορία που χρειάζεται από τον κάθε φορέα.
Akinita, Real Estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται η μεταβίβαση ακινήτων μετά από 2 μήνες

O υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε τη δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος καταχώρησης της ακίνητης περιουσίας ως μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για κτηματολόγιο και νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «myAuto», οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε πληροφορίες που αφορούν στο όχημά τους, ενώ η υπηρεσία «myPhoto» έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση ψηφιακών φωτογραφιών.