ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιχαηλίδου: Οι νέοι συνταξιούχοι λαμβάνουν τα μερίσματά τους σε έναν μήνα

«Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη, ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται εδώ για να δίνει λύσεις. Βρίσκεται δίπλα στους ασφαλισμένους συνταξιούχους με έργα και πράξεις» ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς τα μερίσματα «ξεκλειδώνουν» τις αναβαθμίσεις των τραπεζών

Σε απόσταση από την αξιολόγηση του Δημοσίου κρατούν τις τράπεζες οι οίκοι αξιολόγησης. Η έγκριση από την ΕΚΤ για τη διανομή μερίσματος το καλοκαίρι, μετά από 16 χρόνια, θα ανοίξει το δρόμο για αναβαθμίσεις.
businessdaily-Ypertameio-Dimitriadis-Grigoris
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη τα μερίσματα στο Υπερταμείο, «δύναμη πυρός» για νέες επενδύσεις

Στα 192 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο 9μηνο τα διαθέσιμα του Υπερταμείου χάρη στα αυξημένα μερίσματα από το Ελ. Βενιζέλος. Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις, ενώ τα έσοδά του θα τροφοδοτήσουν και το νέο Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο όταν συσταθεί.
ΑΓΟΡΕΣ

Μετρητά 2,93 δισ. ευρώ μοίρασαν το 2023 οι εισηγμένες στους επενδυτές

Αύξηση κατά 500 εκατ. ευρώ στις διανομές το τρέχον έτος. Επανήλθαν σε προ της κρίσης επίπεδα. Στο 3,4% διαμορφώθηκε η μέση μερισματική απόδοση. Στο «κάδρο» των μερισμάτων μπαίνουν το 2024 και οι τράπεζες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Ώθηση στη διανομή μερίσματος από το deal με τη Unicredit

Πολύ σημαντική η πληρωμή μερίσματος στους μετόχους, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha, εξηγώντας πώς θα αξιοποιηθούν τα κεφάλαια που απελευθερώνονται. Ανεβαίνει η καθοδήγηση για έσοδα και κέρδη του 2023.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Βρέχει» κέρδη στις εισηγμένες το 2023, έρχονται μερίσματα ρεκόρ

Οι χρηματικές διανομές των εισηγμένων εντός του 2023 που αφορούν τα κέρδη του '22 φτάνουν το ποσό των 2,25 δισ. και θα ξεπεράσουν τα 2,4 δισ. μέχρι το τέλος του έτους με τα προμερίσματα που θα πληρωθούν το φθινόπωρο.
xrimata, money, metrita, cash
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφει η προεξόφληση μερισμάτων στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

Η Διοίκηση του Ταμείου μέσω του ΕΣΠΑ οδήγησε στο να δημιουργηθεί μια νέα καινοτόμος διαδικασία για την ανάπτυξη της οποίας αξιοποιήθηκε, όλη η προηγούμενη εμπειρία από την χορήγηση των προεξοφλήσεων.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πότε θα καταβληθούν τα μερίσματα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

Τον τελευταίο χρόνο, το ΜΤΠΥ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, καθώς έχει πετύχει την οριστική εξάλειψη του στοκ των ληξιπρόθεσμων μερισμάτων -το 2022 ήταν χρονιά ρεκόρ με την απονομή 25.000 μερισμάτων.