ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Nέα σειρά χρηματοδοτικών προϊόντων για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Η σειρά «Attica Hospitality» προσφέρει ειδικά χρηματοδοτικά προϊόντα, βραχυπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων πιστοδοτήσεων, σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε μικρομεσαίας ξενοδοχειακής επιχείρησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκαν τα πρώτα 5,5 εκατ. χρηματοδοτήσεων από ΕΣΠΑ για πράσινη μετάβαση

Η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και σύντομα αναμένεται να αναγγελθούν και άλλες Αποφάσεις Έγκρισης Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης Αιτήσεων Χρηματοδότησης για τη Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ».
masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Μασούτης: Ανάγκη να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

O πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο να υπάρξουν πρωτοβουλίες ανάκαμψης με στόχο να παραμείνουν ανταγωνιστικές μετά από μια μακρά και δύσκολη περίοδο κρίσης.
digital transformation-texnologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινδυνεύουν να μείνουν στα αζήτητα 130 εκατ. για τις μικρομεσαίες

Μόνο 170 από τα 300 εκατ. του προγράμματος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό έχουν δεσμευτεί. Αστοχίες στον σχεδιασμό του προγράμματος και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις επισημαίνουν πηγές της αγοράς.
Agores, Pliromi, Karta, Cards, Sales, Ekptoseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλησίασε τα 4 δισ. ο τζίρος του λιανεμπορίου τον Ιούλιο με άνοδο 12,3%

Εμπόριο καπνού και εξοπλισμού ήχου και εικόνας ήταν οι κλάδοι που οδήγησαν την αύξηση του τζίρου. Στα 1,37 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σημειώνοντας άνοδο 8,5% έναντι του Ιουλίου του 2022.
kasselakis gsevee
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Κάθε μικρή επιχείρηση έχει δικαίωμα σε ίσες ευκαιρίες να γίνει μεγάλη

Αυτό σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μιλώντας σήμερα από το βήμα του πανευρωπαϊκού συνεδρίου για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η ΓΣΕΒΕΕ.
emporio-metakiniseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραμένουν στο εμπόριο τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση

Την ανάγκη υιοθέτησης ενός φιλικότερου και σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος και της πρόσβασης σε νέες χρηματοδοτήσεις επισημαίνουν οι έμποροι ώστε να μπορέσει το εμπόριο να σταθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.