ΓΔ: 891.41 0.46% Τζίρος: 82.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΩΝΤΑΣ ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ

ΑΓΟΡΕΣ

Το θρίλερ με τα δύο ελληνικά τάνκερ και το ράλι τιμών στο πετρέλαιο

Πρόσθετο παράγοντα ανοδικής πίεσης στις τιμές του πετρελαίου αποτελεί η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Ιράν, που οδήγησε στη δέσμευση δύο ελληνικών τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ. Προς νέο υψηλό έτους κινείται το brent.
bitcoin
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Η μεγάλη «βουτιά» κατά 60% και η πρόβλεψη για τα 8.000 δολ.

Διαψεύδονται οι υποσχέσεις για προστασία από πληθωρισμό και αναταράξεις στις αγορές. Πτώση 57% από το υψηλό του Νοεμβρίου, απώλειες μεγαλύτερες από τον Nasdaq σε βάθος 12μήνου. Πρόβλεψη γνωστού διαχειριστή για διολίσθηση ακόμη και ως τα 8.000 δολ.
Xrysos, Gold
ΑΓΟΡΕΣ

Χρυσός: Γιατί βγαίνουν χαμένοι οι επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο»

Παρά την κορύφωση των γεωπολιτικών κινδύνων και το ράλι του πληθωρισμού, η απόδοση του χρυσού μετά τη ρωσική εισβολή είναι αρνητική. Γιατί έχασε τη λάμψη του και ποιο ρόλο παίζει η παντοδυναμία του δολαρίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Λεφτά... δεν υπάρχουν για νέα μέτρα στήριξης των εισοδημάτων

Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος σήμερα για νέα μέτρα στήριξης, θα επανεξετασθεί το θέμα τον Σεπτέμβριο, τονίζουν στελέχη του υπ. Οικονομικών. Δεν αναμένουν βοήθεια με κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΑΕ: Στην κυβέρνηση το μπαλάκι για τον έκτακτο φόρο υπερκερδών

Ο Αθανάσιος Δαγούμας ξεκαθάρισε, μιλώντας στη Βουλή, ότι η ρυθμιστική αρχή έχει υπολογίσει σε περίπου 927 εκατ. τα έκτακτα κέρδη των παρόχων ενέργειας, αλλά το ΥΠΟΙΚ θα πρέπει να αποφασίσει ποιο ποσό από αυτά θα φορολογηθεί.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Από την περιπέτεια με το χρέος στο «κλείδωμα» της εξυγίανσης

Η αύξηση κεφαλαίου επαναφέρει στον όμιλο το σύνολο των μετοχών της «χρυσής» αμερικανικής θυγατρικής, που αποτιμάται περισσότερο από 360 εκατ. ευρώ. Επόμενη πρόκληση η αναχρηματοδότηση του ομολόγου του 2024.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σχέδιο για «ψαλίδι» έως 50% στο ρεύμα: Πώς θα λειτουργήσει το πλαφόν

Δραστική μείωση της τιμής χονδρικής στα επίπεδα του Ιουνίου 2021 θα επιδιώξει η κυβέρνηση, με μεταφορά της επιδότησης από τους καταναλωτές στους παραγωγούς. Κανονικά θα λειτουργεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγή προβλέψεων για την οικονομία: Οι νέες εκτιμήσεις της κυβέρνησης

Στο 3,1% «προσγειώνεται» η πρόβλεψη για τη φετινή ανάπτυξη, αλλά αναμένεται «ξέσπασμα» το 2023 με ρυθμό 4,8%. Στο 5,6% εκτινάσσεται ο πληθωρισμός, αλλά θα πέσει κάτω από 2% το 2023. Πρωτογενές πλεόνασμα τον επόμενο χρόνο.
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Ρεκόρ 38 ετών θα κάνει ο πληθωρισμός στις ανεπτυγμένες οικονομίες

Υψηλότερο πληθωρισμό και με μεγαλύτερη διάρκεια φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως εκτιμά το Ταμείο. Θα εκτιναχθεί φέτος στο 5,7% στις ανεπτυγμένες οικονομίες και στο 8,7% στις αναδυόμενες.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Ώθηση στο ΧΑ από την αναβάθμιση της S&P, αντίθετοι οι διεθνείς άνεμοι

Βελτιώνει το επενδυτικό κλίμα η αναβάθμιση από τον οίκο S&P, προσδοκίες και από τις αλλαγές στους δείκτες MSCI. Διεθνής προβληματισμός από την προαναγγελία επιθετικών αυξήσεων στα επιτόκια από τη Fed.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος στα αρνητικά επιτόκια το 2022: Τα νέα, ισχυρά «σήματα» της ΕΚΤ

Στην κατεύθυνση τουλάχιστον δύο αυξήσεων στο επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων που είναι σήμερα αρνητικό δείχνουν οι νέες δηλώσεις των τραπεζιτών της ΕΚΤ. Ακριβότερα δάνεια για το κράτος, περισσότερα κέρδη για τις τράπεζες, χαμένοι οι δανειολήπτες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα ΕΚΤ: Διπλασιάζει τον πληθωρισμό ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ανεβάζουν από το 3% στο 6% την πρόβλεψή τους για τον πληθωρισμό οι οικονομολόγοι του τραπεζικού τομέα που συμβουλεύεται η ΕΚΤ. «Κόβουν» κατά 1,3% την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2024 στην ευρωζώνη.