ΓΔ: 1250.61 0.47% Τζίρος: 178.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΝΩΝΤΑΣ ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ

ΑΓΟΡΕΣ

Αγοράζουν μετοχές οι ασφαλιστικές αλλά όχι στο ελληνικό χρηματιστήριο

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι ασφαλιστικές εταιρείες αύξησαν κατά 108 εκατ. τις θέσεις τους σε μετοχές, αλλά τοποθέτησαν μόνο 5 εκατ. σε ελληνικούς τίτλους. Γιατί αποφεύγουν το ΧΑ και πότε θα αλλάξουν στάση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρχισε το κυνήγι των αποδόσεων: Άλμα 30% στις προθεσμιακές καταθέσεις

Τα αυξημένα επιτόκια έφεραν 7,4 δισ. σε τέσσερις μήνες στα γκισέ των τραπεζών. Οι καταθέτες «κλείνουν» χρήματα ακόμη και για περισσότερο από ένα χρόνο. Πότε θα έλθει το επόμενο κύμα ανόδου των επιτοκίων.
tourismos, turism, Nisia,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι πληρώνει φέτος ο τομέας τουρισμού και ο... τυλιχτής των 3.600 ευρώ

Τα ρετιρέ των 9.000 ευρώ και οι εργαζόμενοι με τον κατώτατο μισθό: τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας για τον τομέα του τουρισμού. Η φυγή εργαζομένων, η εισαγωγή ξένων και ο αγώνας δρόμου για την κάλυψη των κενών θέσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα δάνεια των 90,5 δισ., οι servicers και γιατί ανησυχεί η Κομισιόν

Αργή η είσπραξη των «κόκκινων» δανείων από τους servicers λόγω συνεχών εμπλοκών στους πλειστηριασμούς. Τα κενά καλύπτονται με πωλήσεις χαρτοφυλακίων. Μόνο 900 εκατ. οι εισπράξεις το 2022 από πλειστηριασμούς.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κλείνουν οι πληγές στο πολιτικό σύστημα που άνοιξε η μεγάλη κρίση

Η κρίση της περασμένης δεκαετίας κλυδώνισε το πολιτικό σύστημα και ανέδειξε ακραίες δυνάμεις. Η θριαμβευτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη με ένα μετριοπαθές κυβερνητικό πρόγραμμα σηματοδοτεί το κλείσιμο αυτού του κύκλου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο «φούσκωσαν» τα επιτόκια για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια

Ξεπέρασε το 2% η μέση αύξηση επιτοκίων σε όλα τα καταναλωτικά δάνεια, ενώ ήταν υψηλότερη (2,33%) στα στεγαστικά. Αυξημένη η συνολική επιβάρυνση από τόκους ως ποσοστό του εισοδήματος. Τι αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Ελλάδος: Υψηλά κέρδη από τις τράπεζες, νέες προκλήσεις στον ορίζοντα

Σε κέρδη 3,6 δισ. από ζημιές 4,8 δισ. στην προηγούμενη χρήση πέρασαν οι τράπεζες το 2022, με πολύ υψηλό δείκτη αποδοτικότητας κεφαλαίου. Έρχονται πιέσεις από την αύξηση κόστους χρηματοδότησης, τονίζει η ΤτΕ.
EKT, ECB, Lagarde, Davos
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείνει ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων: Πώς κινούνται η Fed και η ΕΚΤ

Αλλάζει γραμμή η αμερικανική κεντρική τράπεζα και συνδέει τις επόμενες κινήσεις με τα οικονομικά στοιχεία, ενώ οι αγορές προεξοφλούν ύφεση και μείωση επιτοκίου μέσα στο 2023. Κοντά στο τέλος των δικών της αυξήσεων και η ΕΚΤ.
ΑΓΟΡΕΣ

Πώς σώθηκαν οι καταθέσεις στις ΗΠΑ, πότε κλείνει ο κύκλος αναταραχής

Η JP Morgan «έβαλε πλάτη» για να σωθούν οι καταθέσεις της First Republic που κατέρρευσε. Ενισχύεται η εμπιστοσύνη στους χειρισμούς των αρχών, παραμένουν υπό πίεση μεσαίες τράπεζες. Η αυτοκριτική από τη Fed.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πανόραμα των μισθών στην Ελλάδα και τα... ρετιρέ με πάνω από 10.000 ευρώ

Πώς διαμορφώνονται το 2023 οι χαμηλότεροι και υψηλότεροι μισθοί στους βασικούς κλάδους απασχόλησης. Ποιες κατηγορίες διευθυντικών στελεχών παίρνουν μισθούς που μπορεί να φθάνουν και τα 15.000 ευρώ το μήνα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγώνας δρόμου των κατασκευαστικών για δάνεια 3 δισ. και εγγυητικές

Μεγάλες ανάγκες χρηματοδότησης τα επόμενα χρόνια για τον κλάδο, καθώς η συνολική παραγωγή θα εκτιναχθεί στα 65 δισ. και θα απαιτηθούν έως 3 δισ. από τις τράπεζες. Δυσκολίες στην έκδοση εγγυητικών. Ο ρόλος των ξένων τραπεζών.