ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΦΕΙΛΕΣ

Σχεδιασμός για μείωση των επιτοκίων στις ρυθμίσεις χρεών στην εφορία

Ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως έχει συζητηθεί με την ΑΑΔΕ το ζήτημα των ρυθμίσεων των οφειλών προς την εφορία και η ρύθμιση θα έρθει έτσι ώστε μέχρι το 2025 να υπάρξει η επιστροφή των επιτοκίων στα ύψη της περσινής χρονιάς.
businessdaily-DEI-DEH
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα προϊόντα σε πελάτες της με αγροτική ιδιότητα παρέχει η ΔΕΗ

Με συνολική διάρκεια 10 χρόνια, τα προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ παρέχονται με σταθερή τιμή ανά κιλοβατώρα για τα δύο πρώτα έτη. Δικαίωμα ένταξης στα προϊόντα ΓΑΙΑ έχουν οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος Χαμηλής ή Μέσης Τάσης.
Χάρης Θεοχάρης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάρης Θεοχάρης: Η καταληκτική ημερομηνία για τις ρυθμίσεις οφειλών

«Εξορθολογίζουμε το σύστημα, έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας συμπολίτης μας, ο οποίος να διαμαρτυρηθεί ότι πχ "εγώ είχα δώσει κάποια χρήματα, αλλά δεν ελήφθησαν υπόψιν στη ρύθμιση"» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βελτιωμένο έως και 28% το κούρεμα οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 12.025 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, συνολικού ύψους 4,36 δισ. ευρώ, με το μέσο κούρεμα οφειλών να είναι 17,13% για το Δημόσιο και 27% για τις τράπεζες - χρηματοδοτικούς φορείς.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι οφειλέτες βγαίνουν κερδισμένοι από το... λίφτινγκ στον Εξωδικαστικό

Αυτόματη ένταξη ευάλωτων στον Εξωδικαστικό, αυξημένο «κούρεμα» για όσους έχουν ακίνητα χαμηλής αξίας, δυνατότητα ρύθμισης σε όσους έχουν χρέη από εταιρείες που έκλεισαν. Γενναία μείωση του επιτοκίου.
money, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφυξία από τα χρέη στις μικρομεσαίες, δυσκολίες παρά τις ρυθμίσεις

Από τις επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους μόνο το 15% μπορεί να ανταπεξέλθει το επόμενο διάστημα στις υποχρεώσεις. Το 17% χρειάζεται περισσότερες δόσεις. Το υπόλοιπο 67% αδυνατεί να καλύψει τις οφειλές.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδυνατούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους

Όπως επισημαίνει έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, το 87% των επιχειρήσεων εμφανίζει οφειλές σε Δημόσιο και τράπεζες. Μεγάλο αγκάθι τα επιτόκια και οι προσαυξήσεις αλλά και ο αριθμός δόσεων αποπληρωμής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Θα λάβουν σύνταξη και όσοι οφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε πως θα υπάρξουν κριτήρια που θα αποδεικνύουν ότι οι οφειλέτες δεν ήταν στρατηγικοί κακοπληρωτές. «Τρέχει» η εκκαθάριση των κύριων συντάξεων.