ΟΦΕΙΛΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε 120 δόσεις τα χρέη σε δήμους, 24 δόσεις για αδήλωτα τετραγωνικά

Οι 25 κυριότερες ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο - σκούπα με έκτακτα μέτρα για την πανδημία που κατατέθηκε στη Βουλή. Διαγραφή προστίμων για συγκεντρωτικές καταστάσεις, χωρίς πρόστιμο οι εκπρόθεσμες δηλώσεις Ε9.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα «φέσια» θέτουν σε κίνδυνο μία στις τρεις επιχειρήσεις

Σοβαρό πρόβλημα οι καθυστερήσεις πληρωμών για το ένα τρίτο των επιχειρήσεων. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα της Intrum. Δύο στις τρεις «έγραψαν» πιστωτικές ζημιές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβληματισμός και αιτιάσεις τραπεζών για το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών

Βασική εστία ανησυχίας αποτελεί η αποκαλούμενη Προληπτική Αναδιάρθρωση με την οποία, με τη σημερινή μορφή του νομοσχεδίου, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν ακόμα και ενήμεροι δανειολήπτες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών

Σύμφωνα με τέσσερις νέες υπουργικές αποφάσεις που επεκτείνουν για τον μήνα Μάιο την ισχύ των μέτρων στήριξης προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις, προβλέπεται η παράταση για την καταβολή βεβαιωμένων οφειλών.
DEI-xreoseis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ώρα της αλήθειας για τη ΔΕΗ με το τέλος του lockdown

Η άρση των περιοριστικών μέτρων και μαζί η σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης της οικονομίας θα αρχίσουν να αποκαλύπτουν την πραγματική έκταση του προβλήματος με τις καθυστερήσεις πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται σχέδιο - ανάσα για τις οφειλές στο Δημόσιο - Ποιες έκτακτες ρυθμίσεις εξετάζονται

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη θέσπιση μιας έκτακτης ρύθμισης για την καταβολή των φόρων, που θα προβλέπει περισσότερες δόσεις για την εξόφληση όλων ανεξαιρέτως των φόρων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ: Ποιοι δεν δικαιούνται την έκπτωση φόρου 25%

Το υπ. Οικονομικών προχώρησε σε διευκρινίσεις για την έκπτωση 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών διαβεβαιώνοντας πως θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που κατέβαλαν όλο το ποσό στις 30 και 31 Μαρτίου και δικαιούνται την έκπτωση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λύση στο πρόβλημα με τις φορολογικές ενημερότητες ζητούν οι γυναίκες επιχειρηματίες

Το ΕΕΔΕΓΕ καταγγέλει πως παρά το γεγονός οτι οι ΔΟΥ έχουν δώσει ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να εξυπηρετούνται με ραντεβού οι επιχειρηματίες, εδώ και 2 εβδομάδες δεν παίρνουν καμία απάντηση από τις εφορίες στα αιτήματα τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eπαγγελματίες καταγγέλουν εμπλοκές στην ένταξη στον εξωδικαστικό

Το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας καθώς καταγράφονται καθημερινά νέες καταγγελίες από επαγγελματίες για δυσκολίες στην προσπάθεια τους να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.