ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΦΕΙΛΕΣ

Έξι σοβαρές προκλήσεις στην οικονομία για την επόμενη κυβέρνηση

Κρίσιμες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν για αντικειμενικές τιμές ακινήτων, ηλεκτρονικές αποδείξεις, αλλαγές στη φορολογία, δημοσιονομική πολιτική, ενίσχυση των εισοδημάτων και χρέη προς το Δημόσιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο 10.500 αιτήσεις για τις νέες ρυθμίσεις «κόκκινων» χρεών στην εφορία

Ενώ οι δυνητικά δικαιούχοι υπολογίζονται σε περίπου 200.000, ο αριθμός των αιτήσεων παραμένει πολύ χαμηλός. Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου εκτιμούν ότι θα αυξηθεί ως την εκπνοή προθεσμίας στις 31 Ιουλίου.
logistes, forologia, epixeiriseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικά η φορολογική ενημερότητα και σε όσους χρωστούν στην εφορία

Οι φορολογούμενοι με χρέη θα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για ενημερότητα και θα την λαμβάνουν πολύ γρήγορα. Η εφορία θα προχωρά σε παρακράτηση από τα τιμήματα πώλησης ακινήτων ή τα χρήματα που εισπράττει ο οφειλέτης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσκληση σε... ρύθμιση από την εφορία με mail σε 200.000 οφειλέτες

Με τα μηνύματα, η ΑΑΔΕ θα ενημερώνει τους φορολογούμενους για τις προϋποθέσεις και το χρονοδιάγραμμα αναβίωσης των ρυθμίσεων και για τα ευεργετήματα που θα έχουν σε περίπτωση διακανονισμού των «κόκκινων» χρεών τους.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σας στους δήμους σε 72 δόσεις

Σε περίπτωση ένταξης στη νέα ρύθμιση ισχύουν όλα τα ευεργετήματα που παρέχει η νομοθεσία όπως η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας και η αναστολή της συνέχισης της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί των οφειλών που ρυθμίζονται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες επιχειρήσεις μπαίνουν σε λίστα για εξπρές επιστροφή φόρων

Μέσα σε 90 ημέρες ολοκληρώνονται πλέον εννέα στις δέκα επιστροφές φόρων μέσω των συμψηφισμών που γίνονται ηλεκτρονικά από την ΑΑΔΕ. Το μέτρο προβλέπεται να επεκταθεί και στις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Μασούτης: Επιτακτική η ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ σημείωσε πως χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα και παρεμβάσεις καθώς μπορεί να αποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός αλλά οι πιέσεις στην αγορά και την κοινωνία παραμένουν ισχυρές.
euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 17 φορολογικές αλλαγές που έρχονται με νομοσχέδιο σκούπα του ΥΠΟΙΚ

Νέο καθεστώς για τις ρυθμίσεις οφειλών, έναρξη της πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, κατάργηση του προστίμου 100 ευρώ για εκπρόθεσμες δηλώσεις, μείωση στο μισό του συντελεστή για μερίσματα ναυτιλιακών εταιρειών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρύθμιση σε έως 120 δόσεις για τις οφειλές από δάνεια με εγγύηση Δημοσίου

Νέα τροπολογία για τις οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια φυσικών προσώπων τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Δημοσίου, αλλά σταμάτησαν να εξυπηρετούνται και έγιναν απαιτητά έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Δεύτερη ευκαιρία σε οφειλέτες με χρέη 689 εκατ. ευρώ

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών υπάρχει πλέγμα ρύθμισης οφειλών και προστασίας της κύριας κατοικίας, στην υπηρεσία κάθε πολίτη. Υπερδιπλασιάστηκε το τελευταίο τρίμηνο το ποσό των επιτυχών ρυθμίσεων μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού.