ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΗΕ

ΟΗΕ: Καταδικάζει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων σε Γάζα και Ισραήλ

«Η βαθιά εδραιωμένη ατιμωρησία, την οποία διαπιστώνει η Ύπατη Αρμοστεία εδώ και δεκαετίες, δεν μπορεί να επιτραπεί να συνεχιστεί» δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Gaza-Palestine
ΔΙΕΘΝΗ

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τη βοήθεια στη βόρεια Γάζα

«Η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία, καθώς ξέρουμε πως σημαίνει ότι η κατάσταση εκεί θα επιδεινωθεί περαιτέρω και περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από λιμό», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ.
ΔΙΕΘΝΗ

Οργή του Ισραήλ για αξιωματούχο του ΟΗΕ και δήλωσή του για τη Χαμάς

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση για εμάς φυσικά, όπως γνωρίζετε. Είναι ένα πολιτικό κίνημα» ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, του Μάρτιν Γκρίφιθς.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς στη Γάζα

«Οι απόλυτα καταδικαστέες ενέργειες της Χαμάς δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την καταστρατήγηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου ο οποίος συντηρεί έναν φαύλο κύκλο αίματος και βίας» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αύριο και την Τρίτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και την Τρίτη θα συμμετάσχει σε Συνεδρίαση Υψηλού Επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Οι ισραηλινές καταστροφές στην ουδέτερη ζώνη συνιστούν έγκλημα πολέμου

«Η μαζική καταστροφή κτιρίων, που δεν δικαιολογείται από στρατιωτικές επιταγές και που εκτελείται με αυθαίρετο τρόπο (…) συνιστά έγκλημα πολέμου», υπογράμμισε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.