ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΗΕ

united, nations, OHE, UN

ΟΗΕ: Αυξήθηκε ο αριθμός των προσφύγων που έφθασαν στην Ευρώπη από Λιβύη

«Ως τη 14η Δεκεμβρίου, η λιβυκή ακτοφυλακή αναχαίτισε 30.990 μετανάστες και πρόσφυγες και τους γύρισε πίσω στη Λιβύη, συνολικά αριθμό σχεδόν τριπλάσιο από αυτόν του 2020 (12.000 άνθρωποι)», αναφέρει ο διεθνής οργανισμός.
Guterres, OHE
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες: Ας κάνουμε όλοι μαζί το 2022 έτος πραγματικής ανάκαμψης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη οι πλούσιες χώρες «να υποστηρίζουν τον αναπτυσσόμενο κόσμο με χρηματοδότηση, επενδύσεις και ανακούφιση χρέους».
Guterres, OHE
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Άδικο και τιμωρητικό το κλείσιμο συνόρων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού, κ. Αν. Γκουτιέρες, τόνισε ότι η Νότιος Αφρική ενημέρωσε εγκαίρως, ως όφειλε, για την εμφάνιση της Όμικρον και τώρα «τα υπόλοιπα κράτη την τιμωρούν».
Amazon Forest-Brazilia-apopsilosi
ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευση ΕΕ να δαπανήσει 1 δισ. για την προστασία των δασών στον κόσμο

Περίπου 100 χώρες, μεταξύ των οποίων κάποιες από αυτές που επικρίνονται για έντονη αποψίλωση, όπως η Βραζιλία, δεσμεύτηκαν σήμερα για τον τερματισμό της ως το 2030 στη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP26.
Klima, Kllimatiki Allagi
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα μέτρα από τη Σύνοδο για το Κλίμα, πώς κινούνται οι ισχυροί του G20

Δεν θα είναι ανούσια η Σύνοδος που αρχίζει αύριο στη Γλασκώβη, τονίζει ο Economist, αλλά θα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί. Τι περιμένουμε από τη σύνοδο των 20 πλουσιότερων χωρών που θα προηγηθεί.
united, nations, OHE, UN
ΔΙΕΘΝΗ

Έκτακτη σύνοδος Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ μετά το πραξικόπημα στο Σουδάν

Η συνεδρίαση οργανώνεται κατόπιν αιτήματος έξι δυτικών κρατών -Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Νορβηγία, ΗΠΑ, Εσθονία και Γαλλία-, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.
ΔΙΕΘΝΗ

Πολλαπλές απειλές για την υφήλιο δημιουργεί η κλιματική αλλαγή

Τις σφοδρές επιπτώσεις σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζουν σε εκθέσεις τους το υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας και Άμυνας και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.