ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΗΕ

united, nations, OHE, UN
ΔΙΕΘΝΗ

«Καμπανάκι» ΟΗΕ σε Αυστραλία για το καθεστώς κράτησης των μεταναστών

Την ανησυχία της για την υποχρεωτική κράτηση για όλους τους παράτυπους μετανάστες, εξέφρασε η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών κατά των Βασανιστηρίων και κάλεσε την Αυστραλία να βάλει επίσης τέλος στην κράτηση παιδιών σε απομόνωση.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απέρριψε την πρόταση ΟΗΕ για έρευνες σχετικά με τις διαδηλώσεις

Σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη συσταθεί εθνική επιτροπή έρευνας που αποτελείται από ειδικούς νομικούς και σημειώνει ότι η κυβέρνηση της χώρας θεωρεί ανώφελη την σύσταση οποιουδήποτε νέου μηχανισμού.
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Καλούν τα Ηνωμένα Έθνη να λάβουν μέτρα κατά της Πιονγιάνγκ

«Οι ενέργειες (της Βόρειας Κορέας) απαιτούν μια ενωμένη και ισχυρή απάντηση από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσαν οι υπουργοί των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.
united, nations, OHE
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η εκτόξευση ICBM από τη Βόρεια Κορέα

Η αμερικανική αποστολή στον ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση ζητήθηκε διότι το ΣΑ έχει την ευθύνη να προασπίζει την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, να εγγυάται τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και να φροντίζει να εφαρμόζονται οι αποφάσεις του.
united, nations, OHE
ΔΙΕΘΝΗ

Σήμα κινδύνου για Αφρική από ΟΗΕ λόγω της κλιματικής αλλαγής

Το Σουδάν, είναι η πέμπτη πιο απειλούμενη χώρα παγκοσμίως από την κλιματική αλλαγή και ο εμφύλιος που ξέσπασε στη χώρα το 2003 στα σύνορα με το Τσαντ θεωρείται η πρώτη σύγκρουση παγκοσμίως που συνδέεται με τις αλλαγές στο κλίμα.
ukraine-war
ΔΙΕΘΝΗ

Βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ για τους αιχμαλώτους πολέμου στην Ουκρανία

Ζοφερές εικόνες κατέγραψε η αποστολή του ΟΗΕ, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για βασανισμούς και κακομεταχείριση αιχμαλώτων από τους Ρώσους. Με συνοπτικές διαδικασίες πραγματοποίησαν εκτελέσεις Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου οι Ουκρανοί.
Kuleba-Dmitro-Ukraine
ΔΙΕΘΝΗ

Κουλέμπα προς ASEAN: Η Ρωσία να σταματήσει να παίζει «παιχνίδια πείνας»

Η Ουκρανία παρακολουθεί φέτος τη σύνοδο της ASEAN και την παράλληλη Σύνοδο της Ανατολικής Ασίας για πρώτη φορά. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται ηγέτες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία.
ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν πουλάμε οβίδες στη Ρωσία», ισχυρίζεται το καθεστώς της Β. Κορέας

Η Β. Κορέα εξαπολύει βολές κατά του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντας «άδικες» τις δηλώσεις του σχετικά με τις πυραυλικές δοκιμές της, με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για «δίκαιη αντίδραση για λόγους αυτοάμυνας».
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα ζητά βοήθεια από τον ΟΗΕ για την εξαγωγή τροφίμων και σιτηρών της

Η Ρωσία επανέλαβε σήμερα τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία έπειτα από τετραήμερη αναστολή, μετριάζοντας την πίεση στις τιμές των τροφίμων και τους φόβους για μια ανανεωμένη παγκόσμια επισιτιστική κρίση.