ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πτώση στον τζίρο του χονδρικού εμπορίου το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου

Με εξαίρεση τον Ιούλιο οι όγκοι στο χονδρεμπόριο εμφάνισαν μείωση από πέρυσι τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Σεπτέμβριο, ενώ ο τζίρος των επιχειρήσεων ήταν μειωμένος και στους τρεις μήνες.

Πτωτική πορεία ακολούθησαν οι όγκοι και ο τζίρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χονδρικό εμπόριο την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, με εξαίρεση τον Ιούλιο οι όγκοι στο χονδρεμπόριο εμφάνισαν μείωση από πέρυσι τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Σεπτέμβριο, ενώ ο τζίρος των επιχειρήσεων ήταν μειωμένος και στους τρεις μήνες.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ,  η εξέλιξη στους μηνιαίους Δείκτες Κύκλου Εργασιών και Όγκου στο Χονδρικό Εμπόριο, με έτος βάσης 2015=100,0 της περιόδου Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2023, η εξέλιξη των οποίων, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία χωρίς ημερολογιακή και εποχική διόρθωση, έχει ως εξής:

Οι Δείκτες Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο της περιόδου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2023, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους δείκτες της περιόδου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2022, παρουσίασαν ετήσια μεταβολή ως εξής:

- Ιούλιος, μείωση 2,6%

- Αύγουστος, μείωση 10,9% και

- Σεπτέμβριος, μείωση 8,3 %

ενώ οι Δείκτες Όγκου στο Χονδρικό Εμπόριο παρουσίασαν ετήσια μεταβολή ως εξής:

- Ιούλιος, αύξηση 10,1%

- Αύγουστος, μείωση 4,8% και

- Σεπτέμβριος, μείωση 5,1%

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 0,7% στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Δεκέμβριο

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών παρουσίασε αύξηση 7,3% τον Δεκέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2022, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2023 σημείωσε αύξηση 12,8%.
Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση στον τζίρο του χονδρικού εμπορίου το δ' τρίμηνο του 2023

Ο κύκλος εργασιών κινήθηκε σταθερά πτωτικά την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2023, ενώ οι όγκοι σημείωσαν σημαντική αύξηση τον Οκτώβριο και μικρή τον Νοέμβριο, αλλά τον Δεκέμβριο έδειξαν σημαντική μείωση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 10% κατέγραψε ο τζίρος του λιανικού εμπορίου τον Νοέμβριο

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Νοέμβριο 2023 σε σχέση με τον Νοέμβριο 2022 ήταν το λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 58,3%.