ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΑΑΔΕ: Επεκτείνονται οι ψηφιακές εφαρμογές με την ένταξη της ΔΟΥ Πλοίων

Από 1/4/2024 οι συναλλασσόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήματα και να προγραμματίζουν ραντεβού με τη ΔΟΥ Πλοίων ψηφιακά.

Σε νέα διεύρυνση των ψηφιακών της υπηρεσιών προχωρά η ΑΑΔΕ, με την ένταξη και της ΔΟΥ Πλοίων στις ψηφιακές πλατφόρμες «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου».

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, από 1/4/2024 οι συναλλασσόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήματα και να προγραμματίζουν ραντεβού με τη ΔΟΥ Πλοίων ψηφιακά, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), αφού ταυτοποιηθούν με χρήση κωδικών TAXISnet. Ειδικότερα οι φορολογούμενοι:

  • Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» (myaade > Τα Αιτήματά μου), μπορούν να υποβάλουν αίτημα με δομημένο τρόπο προς τη ΔΟΥ Πλοίων, να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες διαδικασίες, να επισυνάπτουν τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και να παρακολουθούν την πορεία εξέλιξης του αιτήματός τους.
  • Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου» (myaade > Τα Ραντεβού μου) μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού ψηφιακά με τη ΔΟΥ Πλοίων για τις υποθέσεις που τους αφορούν, αλλά και να ενημερώνονται για κάθε αλλαγή (π.χ. ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμό ραντεβού), στο e-mail και στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στην ενότητα «Μητρώο & Επικοινωνία» της ψηφιακής πύλης myAADE.

Επίσης, οι φορολογούμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και παρακολουθούν την εξέλιξη των Αιτημάτων και των Ραντεβού τους και μέσω του myAADEapp, της ψηφιακής εφαρμογής της ΑΑΔΕ για κινητές συσκευές.

Υπενθυμίζεται ότι από 22/7 η ΔΟΥ Πλοίων μετεξελίσσεται σε Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης Πλοίων, στο πλαίσιο της μεγάλης οργανωτικής αναδιάρθρωσης της ΑΑΔΕ και της μετάβασης στο νέο μοντέλο λειτουργίας της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή βραχυχρόνιων μισθώσεων

Το εισόδημα που αποκτούν από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων τα φυσικά πρόσωπα, θεωρείται εισόδημα από: ακίνητη περιουσία και απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ, εφόσον η βραχυχρόνια μίσθωση αφορά μέχρι δύο (2) ακίνητα.
businessdaily-Pitsilis-Giorgos-AADE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιτσιλής: Νέα ψηφιακά εργαλεία από την ΑΑΔΕ για πάταξη της φοροδιαφυγής

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ εξήγησε τη σημασία που έχουν εφαρμογές όπως το MyData -η ψηφιακή λογιστική αποτύπωση των συναλλαγών- στην απλοποίηση των φορολογικών ενεργειών, τόσο για το κράτος όσο και για τους πολίτες.
Antikapnistikos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέο ψηφιακό μητρώο παρακολούθησης προϊόντων καπνού

Η νέα ψηφιακή εφαρμογή απευθύνεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε προϊόντα καπνού και βιομηχανοποιημένου καπνού και αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της εφοδιαστικής αλυσίδας.