ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Παρατείνεται μέχρι 18 Ιουνίου το καθεστώς των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρατείνεται μέχρι και τις 18 Ιουνίου οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, το σημερινό καθεστώς των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στην εταιρεία στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση θα σεβαστεί όπως έχει υποχρέωση την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η οποία επιτάσσει τη συνέχιση του σημερινού καθεστώτος ως προς την απασχόληση των εργαζομένων έως τις 18 Ιουνίου, οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Επισημαίνεται ότι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μπλοκάρεται έως τις 18 Ιουνίου η απόλυση του προσωπικού της ΛΑΡΚΟ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη και ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της δραστηριότητας της ΛΑΡΚΟ. Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημάνθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα που σχετίζονται με το αντικείμενο της εταιρείας, η επιβάρυνση του προϋπολογισμού, οι προσπάθειες για την εξεύρεση επενδυτή καθώς και τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν  τα προσυνταξιοδοτικά μέτρα κάλυψης για τους άνω των 55 ετών και το πρόγραμμα απασχόλησης έως 2 ετών για όσους είναι κάτω των 55 τα οποία προβλέπονται στην ΚΥΑ που ήδη έχει εκδοθεί.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε κάθε δε περίπτωση από την πλευρά της κυβέρνησης κατέστη σαφές ότι επιδίωξη είναι η εξεύρεση βιώσιμης λύσης μέσω αξιόπιστων ιδιωτών επενδυτών, χωρίς όμως παράταση ενός καθεστώτος που δεν προσφέρει πραγματική προοπτική για τους εργαζόμενους και έρχεται σε αντίθεση τόσο με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού, όσο και με αντίστοιχα προγράμματα που έχουν υιοθετηθεί πρόσφατα από την κυβέρνηση για παρόμοιες περιπτώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιχαηλίδου: Κανένας εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ δεν μένει στον δρόμο

Όπως επισήμανε, «εγγυημένα και στους 850 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ βρίσκουμε εργασία, καλοπληρωμένη με 1200 ευρώ. Είναι παρόμοιες αποδοχές με αυτές τις οποίες έπαιρναν και είναι και διασφαλισμένες». 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέσμη μέτρων για να σταματήσει η «αιμορραγία» του Δημοσίου από τη ΛΑΡΚΟ

Σε επτά παρεμβάσεις θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών όπου μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και μέτρα μεταβατικής κάλυψης των εργαζομένων όπως συνέβη στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.