ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 275.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μπροστά από τις πύλες αναχωρήσεων.

Άνοδος στη διακίνηση επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας διακινήθηκαν 2,25 εκατ. επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια τον πρώτο μήνα του 2020, με την αύξηση να φτάνει το 5,4%.

Αύξηση 5,4% καταγράφεται στη συνολική επιβατική κίνηση των αεροδρομίων της χώρας μας τον μήνα Ιανουάριο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας διακινήθηκαν 2.25 εκατ. επιβάτες (πέρυσι είχαν διακινηθεί 2.135.674 επιβάτες). Οι διακινούμενοι επιβάτες για τον πρώτο μήνα του χρόνου φέτος σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, είναι περισσότεροι κατά 114.844 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Όσον αφορά στην διακίνηση επιβατών εξωτερικού (αφίξεις/αναχωρήσεις) για τον Ιανουάριο του ΄20 είχαμε αύξηση 11,5% που αναλογεί σε 1.278.129 επιβάτες σε σχέση με τον Ιανουάριο του ΄19, που οι αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού ήταν 1.146.530. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι μόνο οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού έφτασαν τις 617.513 παρουσιάζοντας άνοδο 11,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 22.307 (από τις οποίες 12.392 εσωτερικού και 9.915 εξωτερικού) παρουσιάζοντας αύξηση 0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, όπου είχαν πραγματοποιηθεί 22.219 πτήσεις.

Ενδεικτικά τα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», Ηρακλείου, Ρόδου και Χανίων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ, παρουσίασαν τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για τον φετινό Ιανουάριο. Ειδικότερα, οι διακινούμενοι επιβάτες στο αεροδρόμιο της Αθήνας έφθασαν τους 1.457.835, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τους 401.072, του Ηρακλείου τους 98.486, της Ρόδου τους 52.384 και των Χανίων τους 49.517 επιβάτες.

Τέλος, τα αεροδρόμια της Καλύμνου, της Καστοριάς και της Κοζάνης κατέγραψαν την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση επιβατών για τον πρώτο μήνα του 2020. Αναλυτικά, το αεροδρόμιο της Καλύμνου με άνοδο 262,1% (από 116 επιβάτες το Ιανουάριο του ‘19 διακίνησε 420 τον Ιανουάριο του '20), το αεροδρόμιο της Καστοριάς με άνοδο 256,4% (από 78 επιβάτες το Ιανουάριο του ‘19 διακίνησε 278 τον Ιανουάριο του '20) και το αεροδρόμιο της Κοζάνης με άνοδο 230% (από 73 επιβάτες το Ιανουάριο του ‘19 διακίνησε 241 τον Ιανουάριο του '20).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Επιθέσεις σε πετρελαϊκές και αεροδρόμια στη Σαουδική Αραβία

Οι Χούθι της Υεμένης υποστηρίζουν ότι επιτέθηκαν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και αεροδρόμια στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένων σημείων στη Γιανμπού, Ριάντ, Νταμάμ και άλλων. Μέχρι στιγμής, η Σαουδική Αραβία δεν έχει σχολιάσει.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Το κλείσιμο του αεροδρομίου του Ριάντ πλήττει οικονομία και επενδύσεις

Η αναστολή λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου Ριάντ μετά τα φονικά πλήγματα δημιουργεί αβεβαιότητα σε διεθνείς εκδηλώσεις, όπως το «Νταβός της Ερήμου», και προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις σε επιχειρήσεις και κατοίκους.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε δεκάδες εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι οι Χούθι εντείνουν επιθέσεις σε σαουδαραβικά αεροδρόμια, λιμάνια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο για κρίσιμες υποδομές της χώρας.
Fraport Μακεδονία αεροδρόμιο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fraport Greece: Αύξηση 4,2% στην επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο

Στα 5,7 εκατ. ανήλθε η επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 4,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2025. Η διεθνής κίνηση αυξήθηκε κατά 4,2%, ενώ ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η άνοδος από τις αγορές της Μέσης Ανατολής.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Etihad και η Qatar Airways ακυρώνουν πτήσεις από/προς Σαουδική Αραβία

Η Etihad και η Qatar Airways ανέστειλαν προσωρινά τις πτήσεις προς Ριάντ, Νταμάμ και Τζέντα λόγω της περιφερειακής αναταραχής και των επιθέσεων που κλιμακώνονται στη Σαουδική Αραβία. Η απαγόρευση ισχύει τουλάχιστον έως 19 Οκτωβρίου.