ΓΔ: 2120.82 -0.13% Τζίρος: 151.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φωτο: Shutterstock

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά από 2 Αυγούστου όλες οι βεβαιώσεις μητρώου μέσω myAADE

Οι νέες λειτουργικότητες προσφέρουν σε πολίτες και επιχειρήσεις άμεση πρόσβαση στη φορολογική τους εικόνα ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Διευρύνονται οι δυνατότητες της ψηφιακής έκδοσης βεβαιώσεων μητρώου με την προσθήκη έκδοσης ιστορικού μεταβολών στοιχείων μητρώου πολιτών και επιχειρήσεων, σύμφωνα με την απόφαση Α. 1119/2024 του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι μπορούν από τις 2/8 να εκδίδουν ψηφιακά, εκτός από τις βεβαιώσεις στοιχείων Μητρώου που αποτυπώνουν την τρέχουσα εικόνα τους, και τις βεβαιώσεις που περιέχουν το ιστορικό μεταβολών των στοιχείων τους, συγκεντρωτικά ή ανά θεματική ενότητα.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), με χρήση προσωπικών κωδικών TAXISnet, στη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία > Βεβαιώσεις Μητρώου, όπου είναι διαθέσιμες οι εξής επιλογές:

  • Τρέχουσα Εικόνα Φυσικού Προσώπου
  • Ιστορικό Μεταβολών Φυσικού Προσώπου
  • Τρέχουσα Εικόνα Μη Φυσικού Προσώπου/Επιχείρησης
  • Ιστορικό Μεταβολών Μη Φυσικού Προσώπου/Επιχείρησης

Οι νέες λειτουργικότητες προσφέρουν σε πολίτες και επιχειρήσεις άμεση πρόσβαση στη φορολογική τους εικόνα ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για να ζητήσουν την επανεκτύπωσή τους.

Επισημαίνεται ότι το α' εξάμηνο του 2024, εκδόθηκαν πάνω από 11.000 μη ψηφιακές επανεκτυπώσεις Βεβαιώσεις Μητρώου.

Οι Βεβαιώσεις Τρέχουσας Εικόνας και Ιστορικού Μεταβολών εκδίδονται πλέον αποκλειστικά ψηφιακά, φέρουν ψηφιακή σφραγίδα και κωδικό γρήγορης απόκρισης (Quick Response Code - QR CODE) για την επαλήθευσή τους από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ και γίνονται υποχρεωτικά δεκτές για κάθε νόμιμη χρήση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Υποβολή ετήσιου αρχείου εισοδημάτων στο Μητρώο από 01/01

Η ΑΑΔΕ υπενθυμίζει σε δημόσιους φορείς την υποχρέωση εγγραφής ή επικαιροποίησης στοιχείων στο Μητρώο Υπόχρεων, που ανοίγει 31/12. Οι προθεσμίες για φορολογικό 2025 είναι από 1/1 έως 15/1/2026, ενώ μεταβολές γίνονται ως 27/2/2026.
μακέτα οικίας κατασκευής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Δίμηνο χωρίς προθεσμίες και παράταση έως 2026 για το ΜΙΔΑ

Η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή στον διοικητή της ΑΑΔΕ ζητά η πλατφόρμα ΜΙΔΑ να ανοίξει όταν λυθούν τεχνικά θέματα (Κτηματολόγιο–Ε9), με δίμηνο χωρίς προθεσμίες και δυνατότητα αντιστοίχισης έως το τέλος του 2026.
ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Εκτός λειτουργίας 10 ψηφιακές εφαρμογές Πρωτοχρονιά

Οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ θα λειτουργούν μέχρι τις 11 το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς και θα είναι ξανά διαθέσιμες από 2 Ιανουαρίου, εκτός από τις εφαρμογές για ΕΝΦΙΑ που θα ανοίξουν 1 Ιανουαρίου.