ΓΔ: 2279.1 -0.43% Τζίρος: 314.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τράπεζα της Ελλάδος λογότυπο
Αύξηση κατέγραψε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2025, φτάνοντας τα 6,6 δισ. ευρώ. Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

Αυξήθηκαν κατά 4 δισ. τα δάνεια υπό τη διαχείριση των servicers

Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση επιχειρηματικών δανείων αυξήθηκε σε 25.516 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ΄τριμήνου του 2024.

Τα στατιστικά στοιχεία δανείων υπό διαχείριση από τις Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ) στο δ΄τρίμηνο 2024 ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος

Πιο αναλυτικά: 

  • Αύξηση κατά 3.970 εκατ. ευρώ παρουσίασε, κατά το δ΄τρίμηνο του 2024, η ονομαστική αξία των δανείων του ιδιωτικού τομέα του εσωτερικού,τα οποία διαχειρίζονται οι εγχώριες ΕΔΑΔΠ και έχουν μεταβιβαστεί σε εξειδικευμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού
  • Η συνολική αξία των δανείων αυτής της κατηγορίας αυξήθηκε σε 74.750 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ΄τριμήνου του 2024, έναντι 70.780 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

Δάνεια προς επιχειρήσεις

Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση επιχειρηματικών δανείων αυξήθηκε σε 25.516 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ΄τριμήνου του 2024, από 23.156εκατ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου. Αναλυτικότερα, η ονομαστική αξία των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) αυξήθηκε κατά 2.361εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 25.478 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ΄τριμήνου του 2024. Από τα υπό διαχείριση δάνεια προς τις ΜΧΕ, ποσό 10.683 εκατ. ευρώ αφορά σεδάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). 

Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μειώθηκε κατά 1 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ΄τριμήνου του 2024 και διαμορφώθηκε στα 38 εκατ. ευρώ. 

Δάνεια προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις

Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 692 εκατ. ευρώ έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε 10.102 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ΄τριμήνου του 2024.

 

Δάνεια προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα 

Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα αυξήθηκε κατά 918εκατ. ευρώ έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε 39.132 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ΄τριμήνου του 2024. Αναλυτικότερα, τα υπό διαχείριση καταναλωτικά δάνεια παρουσίασαν αύξηση κατά 290 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 16.050 εκατ. ευρώ. Τα υπό διαχείριση στεγαστικά δάνεια παρουσίασαν αύξηση κατά 604 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 22.769 εκατ. ευρώ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενέργεια και τρόφιμα κόστος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο πληθωρισμός το 2025 στην Ελλάδα έφτασε το 2,9%, το υψηλότερο στην ευρωζώνη, ενώ ο δομικός πληθωρισμός ανήλθε στο 3,6%, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Θετική η τροπολογία Νέας Αριστεράς για όριο θητειών στην ΤτΕ

Ο Κ. Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι η τροπολογία της Νέας Αριστεράς για όριο δύο θητειών στη διοίκηση της ΤτΕ είναι θετική και θα στηριχθεί, επισημαίνοντας πως οι μακρόχρονες θητείες αποδυναμώνουν θεσμούς και οδηγούν σε καθεστωτισμό.
Άκης Σκέρτσος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος υπέρ Στουρνάρα, μιλάει για υποκρισία και διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Ο Άκης Σκέρτσος στηρίζει τον Γ. Στουρνάρα στην αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα, επικρίνοντας την αντιπολίτευση για επιφανειακή κριτική στη συνέντευξη Στουρνάρα και τονίζοντας ότι αγνοούνται τα ουσιαστικά ζητήματα.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Στουρνάρα μέσω κύκλων: Αφήστε τις ατάκες, διαβάστε την Ιθάκη

Πηγές από το περιβάλλον Τσίπρα απάντησαν στους κύκλους Στουρνάρα, λέγοντας πως μοιάζει πιο πολύ με εκπρόσωπο τύπου της Ομάδας Αλήθειας παρά με Διοικητή της ΤτΕ και του εύχονται τρίτη θητεία, όπως ο Παναγόπουλος στην ΕΕ.