Σεμινάρια καινοτομίας στο Ισραήλ για έλληνες startuppers

Λήγει στις 13 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από νέους έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να συμμετάσχουν στα ειδικά επαγγελματικά σεμινάρια καινοτομίας που διοργανώνει το Ισραήλ.

Λήγει στις 13 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από νέους έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να συμμετάσχουν στα ειδικά επαγγελματικά σεμινάρια καινοτομίας που διοργανώνει το Ισραήλ.

«Τα εργαστήρια αυτά πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου στους τομείς της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας ως σημαντική πτυχή της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε νέους επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Κύπρο και διοργανώνονται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στη Χάιφα από τον  Κυβερνητικό Οργανισμό του Ισραήλ για την Παγκόσμια Ανάπτυξη και Συνεργασία (Mashav).

«Οι Ελληνες startuppers θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να λάβουν τα εργαλεία και τις γνώσεις για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των ιδεών τους σε ένα από τα πιο ανεπτυγμένα οικοσυστήματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας παγκοσμίως» αναφέρει η ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας ότι τα έξοδα διαμονής και διδασκαλίας θα καλυφθούν από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Η θεματική των σεμιναρίων είναι:
-        Innovative Entrepreneurship: Early Stage Startups (Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα: Νέες νεοφυείς επιχειρήσεις) (10-19 Νοεμβρίου 2019)
-        Support Systems for Entrepreneurs (Συστήματα Υποστήριξης Επιχειρηματιών) (24 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου 2019)
-        Social Entrepreneurship: Transforming an Idea to a Business (Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: Μετατρέποντας μια ιδέα σε επιχείρηση) (8-17 Δεκεμβρίου 2019)

Για όλα τα σεμινάρια απαιτείται από τους ενδιαφερόμενους άριστη γνώση αγγλικών και πτυχίο σε σχετικά πεδία καθώς και 3 ως 5 χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης στους συγκεκριμμένους τομείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισότιμη και οριζόντια εφαρμογή των μέτρων στήριξης ζητάει η ΕΣΕΕ

Με επιστολή που έστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στα συναρμόδια υπουργεία καλεί να μην υπάρξουν αδικίες ώστε να εξασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες για όλους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση καταβολής φορολογικών οφειλών για δυο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Το υπουργείο Οικονομικών παρατείνει την ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για πολίτες ηλικίας άνω των 70 ετών ή με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω μέχρι τις 10 Απριλίου.
Giannis Tsakiris-Yfypoyrgos Anaptyxis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Τσακίρης: Τέλη Απριλίου ξεκινάει το εγγυοδοτικό πρόγραμμα για τα δάνεια επιχειρήσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό νομοσχέδιο μπορεί να κατατεθεί εντός της εβδομάδας. Η εγγύηση του δανείου θα αφορά ενήμερες επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι έμποροι καλούν την κυβέρνηση να κάνει διορθώσεις στα μέτρα στήριξης

Ορισμένα σημαντικά λάθη στα μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την επιδημία του κορονοϊού σημειώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του νομού Θεσσαλονίκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζητούν να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης οι οδοντίατροι

Τις αντιδράσεις της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας προκάλεσε η υπαναχώρηση της κυβέρνησης από τα μέτρα στήριξης που είχε προαναγγείλει για τους οδοντιάτρους και προειδοποιούν πως οδεύουν προς πλήρη αναστολή της λειτουργίας τους.