ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτογραφία ΑΑΔΕ λουκέτο σε μαγαζί
Φωτογραφία ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: Λουκέτο 10 μέρες σε πιτσαρία που ξήλωσε τη σήμανση φοροδιαφυγής

Η ΑΑΔΕ επέβαλλε λουκέτο για δέκα ημέρες σε πιτσαρία στο Παλαιό Φάληρο, η οποία είχε βγάλει ένα από τα δύο αυτοκόλλητα που ανέφεραν ότι είναι κλειστή λόγω φοροδιαφυγής, για αυτό και δέχθηκε νέα τιμωρία.

Η μη έκδοση αποδείξεων ή η μη διασύνδεση ταμειακών με POS ή με την ΑΑΔΕ, δεν είναι τα μόνα θέματα, που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στους ελέγχους, που κάνουν στην αγορά.

Είναι και η μη συμμόρφωση στις κυρώσεις, που επιβάλλουν.

Αυτό συνέβη στο Παλαιό Φάληρο, σε πολύ γνωστή πιτσαρία της περιοχής.

Την Κυριακή, οι ελεγκτές επισκέφθηκαν την επιχείρηση και διαπίστωσαν ότι δεν είχε εκδώσει δεκατρείς αποδείξεις.

Έτσι, έβαλαν λουκέτο για 48 ώρες, με την επιχείρηση να κλείνει την Δευτέρα.

Επανήλθαν, όμως, για αυτοψία μία μέρα μετά, για να δουν αν η πιτσαρία είχε συμμορφωθεί με τις κυρώσεις και παρέμενε κλειστή. Και, τότε, διαπίστωσαν ότι το ένα από τα δύο αυτοκόλλητα της ΑΑΔΕ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, που είχαν αναρτηθεί στην είσοδο, είχε αφαιρεθεί.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Μπροστά από το άλλο αυτοκόλλητο είχαν τοποθετηθεί γλάστρες, με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι ορατό από τους διερχόμενους. 

Μετά από αυτό, οι ελεγκτές προχώρησαν στην εκ νέου επιβολή της ποινής του κλεισίματος, αυτή τη φορά, όμως, για δέκα ημέρες.

Αυτό, δηλαδή, που προβλέπει ο νόμος, όταν παραβιάζεται η αρχική αναστολή λειτουργίας.

Όσο για τα βιβλία της επιχείρησης...;

Ελέγχονται εξονυχιστικά και σε βάθος χρόνου...

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκέτο και πρόστιμα από την ΑΑΔΕ σε beach club Πάρου και άλλων νησιών

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ, με έμφαση σε τουριστικές περιοχές. Σε beach club στην Πούντα Πάρου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 174 αποδείξεων. Από 14-20 Αυγούστου καταγράφηκαν και άλλες παραβάσεις με αναστολές και πρόστιμα.
Οικογενειακή επιχείρηση γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς γίνεται ο οικογενειακός έλεγχος καταθέσεων και μετρητών από την ΑΑΔΕ

Τεχνική ελέγχου των τραπεζικών λογαριασμών καθώς και των δαπανών με μετρητά του φορολογούμενου, καθώς και των μελών της οικογένειάς του εφαρμόζει σε ευρεία κλίμακα η ΑΑΔΕ. Στο μικροσκόπιο τίθενται καταθέσεις, αναλήψεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι κοινοί λογαριασμοί, τα προστατευόμενα μέλη, τα περιουσιακά στοιχεία και οι πληρωμές για ένα ή περισσότερα φορολογικά έτη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσω τραπεζικών λογαριασμών και Ε1 ελέγχει η ΑΑΔΕ τις τριγωνικές δωρεές

Ελέγχους μέσω των τραπεζικών κινήσεων και των εντύπων Ε1 διενεργεί η εφορία στις δωρεές προκειμένου να εντοπίσει παρατυπίες ή «τριγωνικές» συναλλαγές. Τι ισχύει με το 6μηνο που πρέπει να μεσολαβεί.
ΑΑΔΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο χτύπημα για ποτά μπόμπες και γέλιο αέριο στο Ηράκλειο από ΕΛ.ΑΣ και ΑΑΔΕ

Σημαντική υπόθεση με κατάσχεση 3.856 λίτρων αλκοολούχων ποτών και 664 αμπούλων «αερίου γέλιου» αποκάλυψαν οι αρχές σε κάβα στα Μάλια Ηρακλείου. Οι ποσότητες θα μπορούσαν να παράγουν περίπου 18.000 μπαλόνια.