ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Pixabay

Λύση για τη μείωση των ενοικίων των καταστημάτων

Σύμφωνα με την απόφαση θα παρέχεται στις επιχειρήσεις η δυνατότητα έκπτωσης του ενοικίου της επαγγελματικής μίσθωσης εφόσον έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Μετά από τις παρεμβάσεις των Συνδέσμων Ένδυσης – Υπόδησης ΣΕΠΕΕ, ΣΚΕΕ, ΕΛΣΕΒΒΥΕ δόθηκε λύση στο θέμα της έκπτωσης των ενοικίων των επιχειρήσεων των εν λόγω κλάδων που πλήττονται σημαντικά λόγω του κορωνοϊού - COVID 19.

Χθες  δημοσιεύθηκε η απόφαση 13272/Δ1.4607 του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση με την οποία τροποποιείται η απόφαση  40331/Δ1.13521/13.9.2019 (Β΄ 3520/19.9.2019).

Με βάση την νέα απόφαση παρέχεται στις επιχειρήσεις η δυνατότητα έκπτωσης  του ενοικίου της επαγγελματικής μίσθωσης εφόσον η λειτουργία  τους έχει ανασταλεί βάσει ΚΑΔ (κύριας δραστηριότητας την 20.3.2020 ή δευτερεύουσας δραστηριότητας βάσει ακαθάριστων εσόδων ή κύριας δραστηριότητας υποκαταστήματος /των) ή προσωρινά απαγορευτεί με εντολή δημόσιας αρχής.

Η ραγδαία επιδείνωση των δεδομένων στην οικονομία και η σταδιακή συνειδητοποίηση ότι μεγάλο μέρος –αν όχι το σύνολο– του 2020 θα αποτελέσει στην πράξη ένα «χαμένο έτος», έχουν αρχίσει να προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά, ιδίως στο λιανικό εμπόριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατόχους εμπορικών ακινήτων.

Ήδη, ορισμένες αλυσίδες, κυρίως θυγατρικές ξένων ομίλων έχουν αρχίσει να στέλνουν αιτήματα για τη διακοπή της πληρωμής των μισθωμάτων που οφείλουν για τα καταστήματα που νοικιάζουν για τους επόμενους τρεις μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Τρεις προτάσεις για την αγορά μετά το τέλος του πλαφόν

Oπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης προτείνει νέο πλαίσιο αυτορρύθμισης με φορολογικά κίνητρα, αλλαγές στον ΦΠΑ και συμμετοχή των σούπερ μάρκετ στις θερινές εκπτώσεις.
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καφούνης: Θέλουμε ισότιμους κανόνες για εισαγωγές από e-πλατφόρμες εκτός ΕΕ

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Σταύρος Καφούνης, τόνισε την ανάγκη ίσων όρων ανταγωνισμού για όλες τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας τις προκλήσεις από τις εισαγωγές μέσω πλατφορμών εκτός Ε.Ε. και τη σημασία της δια
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις και η συνεργασία με την Ινδία

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε με τον Ινδό Υπουργό Εμπορίου, επιβεβαιώνοντας τη βούληση για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας, με έμφαση στις επενδύσεις, το εμπόριο και τον Οικονομικό Διάδρομο Ινδίας-Ευρώπης.
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καφούνης: Το εμπόριο ενισχύει την ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Σταύρος Καφούνης, τόνισε ότι το εμπόριο μπορεί να γίνει ο κύριος μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για τα νησιά της Ελλάδας, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία στο εμπόριο στις 19 Ιουλίου με αιχμή τις συλλογικές συμβάσεις

Απεργιακή κινητοποίηση στο εμπόριο προγραμματίζεται για τις 19 Ιουλίου με αιτήματα την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και τη διατήρηση της κυριακάτικης αργίας.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Οι θέσεις του Επιμελητηρίου για το μέλλον του τοπικού εμπορίου

Ο Αντώνης Ροκάκης παρουσίασε τις προτάσεις του Χανιώτικου Εμπορίου στη Βουλή, τονίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της νησιωτικότητας, μείωση μεταφορικού κόστους, λειτουργική διασύνδεση παραγωγής-τουρισμού και ψηφιακό μετασχηματισμό.