ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 08:11:51
Λιμάνι
Φώτο: ΑΠΕ

Λιμάνια: Μείωση επιβατών, αύξηση εμπορευμάτων και οχημάτων στις μεταφορές

Η κίνηση επιβατών στα λιμάνια μειώθηκε 1,1% το α’ τρίμηνο 2025, ενώ αυξήθηκαν κατά 1,4% τα εμπορεύματα και κατά 3% τα τροχοφόρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Μικρή πτώση κατά 1,1% κατέγραψε η συνολική διακίνηση επιβατών στα ελληνικά λιμάνια το πρώτο τρίμηνο του 2025, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024. Το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους είχε σημειωθεί αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 11,4% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, υποδηλώνοντας μια επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου.

Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφηκε αύξηση 1,4% στη συνολική διακίνηση εμπορευμάτων στα ελληνικά λιμάνια για το πρώτο τρίμηνο του 2025 έναντι του πρώτου τριμήνου 2024. Αντιθέτως, κατά την αντίστοιχη σύγκριση των ετών 2024 προς 2023, παρατηρήθηκε οριακή μείωση 0,1%.

Παράλληλα, η διακίνηση κινητών μονάδων (τροχοφόρα) σημείωσε άνοδο 3% το πρώτο τρίμηνο του 2025, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2024. Σημειώνεται ότι κατά την περσινή αντίστοιχη περίοδο, η αύξηση είχε ανέλθει σε 7,6%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση 1,7% στους επαγγελματίες υγείας το 2024 στην Ελλάδα

Αύξηση 1,7% κατέγραψε το 2024 ο αριθμός των επαγγελματιών υγείας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με άνοδο σε γιατρούς και φυσικοθεραπευτές, σταθερότητα στα φαρμακεία και μικρή μείωση στους οδοντιάτρους.
Μεταλλική κατεργασία εργαλείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 0,3% στον κύκλο εργασιών της βιομηχανίας τον Οκτώβριο

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 0,3% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με άνοδο στην εξωτερική αγορά και μείωση της εγχώριας ζήτησης, ενώ καταγράφηκε πτώση σε μηνιαία βάση.
Πλήθος σε δρόμο πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οριακή μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας στις αρχές του 2025

Ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας μειώθηκε οριακά το 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, λόγω περισσότερων θανάτων από γεννήσεις, παρά το θετικό ισοζύγιο μετανάστευσης και την αύξηση εισερχόμενων μεταναστών.