ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Τέσσερα νέα μέλη στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος

Την τοποθέτηση τεσσάρων νέων μελών στο Γενικό Συμβούλιο ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Ομόφωνη πρόταση για την ανανέωση της θητείας του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα.

Αλλαγές στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος πραγματοποιήθηκαν με την τοποθέτηση νέων μελών σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας. Επιπλέον ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του καθηγητή Χρήστου Χατζηεμμανουήλ, μέχρι σήμερα συμβούλου Διοίκησης, στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευση ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας είχε ανακοινώσει την τοποθέτηση τριών νέων μελών στο Γενικό Συμβουλίο. Πρόκειται για τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλου, αντιπροέδρου του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και διευθύνων σύμβουλο της Chipita, Γεώργιο Καρανίκα, προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίς Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και Γιάννη Ρέτσο, προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤτΕ η σύνθεση του Γενικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

  • Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής
  • Ιωάννης Α. Μουρμούρας, Υποδιοικητής
  • Θεόδωρος Μ. Μητράκος, Υποδιοικητής
  • Ευάγγελος Δ. Γερανιωτάκης, Σύμβουλος
  • Σπυρίδων Ι. Θεοδωρόπουλος, Σύμβουλος
  • Γεώργιος Ι. Καρανίκας, Σύμβουλος
  • Ιωάννης Α. Ρέτσος, Σύμβουλος
  • Αθανάσιος Ι. Σαββάκης, Σύμβουλος
  • Δημήτριος Α. Σιδέρης, Σύμβουλος
  • Νικόλαος I. Σκορίνης, Σύμβουλος
  • Όλγα Π. Χαρίτου, Σύμβουλος
  • Χρήστος Δ. Χατζηεμμανουήλ, Σύμβουλος

Νωρίτερα το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της λήξης της θητείας του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα στις 26 Ιουνίου 2020, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον επαναδιορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο 2026

Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού ανήλθε σε 2,5 δισ. ευρώ το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2026, μειωμένο σε σχέση με τα 10,1 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης διαμορφώθηκε στα 776 εκατ. ευρώ.
Διαδικτυακή απάτη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Νάνοι» στην αντιμετώπιση της ψηφιακής απάτης οι τεχνολογικοί «γίγαντες»

Παρά τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην τεχνητή νοημοσύνη, οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες δυσκολεύονται να περιορίσουν τις ψηφιακές απάτες με deepfakes, ενώ εισπράττουν έσοδα από παραπλανητικές διαφημίσεις.
Γιάννης Στουρνάρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές για αξιολόγηση Α πριν το 2030

Η βελτίωση των θεσμών και ταχύτερες δικαστικές διαδικασίες είναι βασικές για να πετύχει η Ελλάδα πιστοληπτική αξιολόγηση κατηγορίας Α πριν το 2030, τονίζει ο Γ. Στουρνάρας, σημειώνοντας πρόοδο στη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Στουρνάρα για επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον Γ. Στουρνάρα για τις επενδύσεις μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και νέα μέτρα για ΜμΕ σε εξωστρέφεια, κοινωνική επιχειρηματικότητα και τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Νέα άνοδος επιτοκίων - Αυξημένος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

Άνοδος του πληθωρισμού στο 5,1% σημειώθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, πυροδοτώντας φόβους για νέες αυξήσεις επιτοκίων στην ευρωζώνη, καθώς οι αγορές θεωρούν πιθανότερες περαιτέρω παρεμβάσεις της ΕΚΤ έως το 2027.