ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λογότυπο ΔΕΔΔΗΕ
Πηγή: ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΔΔΗΕ: Διευκρινίσεις για την υπογειοποίηση του δικτύου μετά την κακοκαιρία

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει για το έργο υπογειοποίησης στη γραμμή Ρ-350 στον Υμηττό, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για εμβληματικό έργο μέσω του ΤΑΑ, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την προστασία του δικτύου από την κλιματική κρίση.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το έργο υπογειοποίησης της γραμμής Ρ-350 στον ορεινό όγκο του Υμηττού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη θωράκιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει ότι οι απόπειρες σύνδεσης των ζημιών στην Άνω Γλυφάδα και της απώλειας ανθρώπινης ζωής με το έργο υπογειοποίησης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για το συγκεκριμένο έργο, μήκους περίπου 5.500 χιλιομέτρων, έχουν εκπονηθεί όλες οι απαραίτητες τεχνικές μελέτες και έχουν λάβει χώρα οι προβλεπόμενες εγκρίσεις από αρμόδιες αρχές, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα γεωμορφολογικά και υδρολογικά δεδομένα.

Η εμφάνιση ενός μικρού τμήματος καλωδίου μέσης τάσης στην επιφάνεια αποδίδεται αποκλειστικά στα πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα και δεν αποτελεί αιτία των καταστροφών. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του έργου παραμένει άθικτο, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν διαπιστωθεί σοβαρές καθιζήσεις και διαβρώσεις στο έδαφος, καθώς και ζημιές σε δρόμους της Δασικής Υπηρεσίας.

Τα έργα υπογειοποίησης αποτελούν διαχρονικό αίτημα των τοπικών φορέων, ενισχύουν την πολιτική προστασία και μειώνουν σημαντικά την έκθεση του δικτύου σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, συμβάλλουν στη μείωση των βλαβών και διακοπών ηλεκτροδότησης, ενώ ενισχύουν τη συνολική ανθεκτικότητα των υποδομών σε πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία της εταιρείας βρέθηκαν στην περιοχή από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης των φαινομένων και συνεχίζουν τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τα σημεία όπου έχουν αποκαλυφθεί καλώδια λόγω σαθρότητας του εδάφους, για λόγους ασφαλείας.

Τέλος, ο ΔΕΔΔΗΕ διαβεβαιώνει ότι παραμένει σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και θα συνεχίσει να ενημερώνει υπεύθυνα για κάθε εξέλιξη, με προτεραιότητα την ασφάλεια των κατοίκων και την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στο έργο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

megalou, piraeus, bank, businessdaily
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το 10άρι Μεγάλου, το ευρώ τρομάζει Μυτιληναίο και κρητικό μπαράζ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η ιστορικά υψηλή αποτίμηση της Τρ. Πειραιώς και ο επόμενονς στόχος του Χρ. Μεγάλου, γιατί ο Ευ. Μυτιληναίος ανησυχεί για την άνοδο του ευρώ, επενδύουν στο καζίνο Κόκκαλης - Λασκαρίδης και οι υπογραφές για δύο μεγάλα έργα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Κρήτη.
ηλεκτρικός μετρητής ενέργειας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΝΚΑ: Ομαδικές αγωγές κατά ΔΕΔΔΗΕ για μαζικές χρεώσεις «ρευματοκλοπών»

Το ΙΝΚΑ ανακοίνωσε ομαδικές αγωγές κατά του ΔΕΔΔΗΕ για μαζικές, αδικαιολόγητες χρεώσεις ρευματοκλοπής, καλώντας τους καταναλωτές να συμμετάσχουν. Περισσότερες από 30.000 περιπτώσεις αναφέρθηκαν μόνο το 2025.
Καταστροφές από πλημμύρες Γλυφάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες διευκρινήσεις ΔΕΔΔΗΕ για τα έργα στη Γλυφάδα

Ο ΔΕΔΔΗΕ απάντησε στον δήμαρχο Γλυφάδας, τονίζοντας ότι τα συνεργεία του συνεχίζουν αδιάκοπα τις εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου, με προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και τη σταθερή ηλεκτροδότηση.
Πύργος υψηλής τάσης ΔΕΔΔΗΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΔΔΗΕ: Επανέλεγχος υποθέσεων ρευματοκλοπής και αναστολή διακοπών ρεύματος

Σε επανέλεγχο όλων των υποθέσεων ρευματοκλοπής του 2025 προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ, αναστέλλοντας βεβαιώσεις και διακοπές ρεύματος για χαμηλές οικιακές παροχές ώστε να αποφευχθούν λάθη. Το κόστος ξεπερνά τα 450 εκατ. ευρώ.