ΓΔ: 2589.57 -2.04% Τζίρος: 67.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:51:37
Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
Φώτο: Shutterstock

Ο Παπαγιαννόπουλος ξανά πρόεδρος στο Ελληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Νιγηριανού Επιμελητηρίου συγκροτήθηκε σε σώμα, με πρόεδρο ξανά τον Σταύρο Παπαγιαννόπουλο, εν μέσω ευνοϊκών συνθηκών για τις διμερείς σχέσεις και τις ελληνικές εξαγωγές στη Νιγηρία.

Το Ελληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο ανακοίνωσε τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με τον Σταύρο Παπαγιαννόπουλο να επανεκλέγεται στη θέση του προέδρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα θητεία ξεκινά σε μια κομβική χρονική συγκυρία, καθώς η σταθερότητα του νάιρα και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη Νιγηρία δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων και την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Νιγηριανού Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

• Πρόεδρος: Σταύρος Παπαγιαννόπουλος

• Αντιπρόεδροι: Βασίλης Κώτσης και Μιχάλης Χαραλάμπους

• Γενικός Γραμματέας: Χαρίλαος Τακάκης

• Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Kenneth Lawani

• Ταμίας: Βασίλης Παπαϊωάννου

• Αναπληρωτής Ταμίας: Τζωρτζίνα Παπαδοπούλου

• Μέλη: Ιωάννης Μαστορούδης, Camelia Oros Tsarouchis

Στόχος η ενίσχυση των εμπορικών δεσμών Ελλάδας – Νιγηρίας

Όπως επισημαίνεται, το Επιμελητήριο συνεχίζει να λειτουργεί ως γέφυρα επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων. Το θετικό οικονομικό κλίμα και η σταθερότητα της αγοράς της Νιγηρίας θεωρούνται βασικοί παράγοντες για την ενίσχυση της δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος υπογράμμισε: «Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του, τα οποία έχουν βαθιά εμπειρία και γνώση της οικονομίας της Νιγηρίας. Αυτό θα είναι πολύ βοηθητικό στις προσπάθειές μας να φέρουμε τις δύο κοινότητες πιο κοντά και να συνδράμουμε στην ενίσχυση της διακρατικής δραστηριότητας. Επίσης, η οικονομία της Νιγηρίας βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά. Σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, αυξημένη παραγωγή πετρελαίου και ένα εξαιρετικό τελευταίο τρίμηνο του 2025 έχουν φέρει το νάιρα σε ιστορικά υψηλά με ασυνήθιστη σταθερότητα. Η συγκυρία ανάληψης των καθηκόντων μας είναι ιδιαιτέρως θετική».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η επαναφορά 13ης σύνταξης και ΕΚΑΣ δεν είναι λαϊκισμός

Ο Κώστας Τσουκαλάς παρουσίασε τις βασικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους συνταξιούχους, με έμφαση στην επαναφορά 13ης σύνταξης, στις βελτιώσεις ΕΚΑΣ και επικουρικών, καθώς και στη μείωση εισφοράς αλληλεγγύης και εξάλειψη ανισοτήτων.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα τηρεί τις κυρώσεις κατά του Ιράν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, λέει το ΥΠΕΘΟΟ

Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει τη συνεργασία με ΗΠΑ και άλλους εταίρους για την τήρηση κυρώσεων και καταπολέμηση παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων με αφορμή την επιχείρηση «Economic Outcast» του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και διαμορφώνει τις εξελίξεις στη ναυτιλία

Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στη Σαγκάη, προώθησε τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε κινεζικά ναυπηγεία και συμφώνησε στην ενίσχυση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στη ναυτιλία.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα πύλη των ΗΑΕ στην ΕΕ – Επενδύσεις σε ναυτιλία, ενέργεια, ΤΝ, άμυνα

Ο Κ. Πιερρακάκης χαρακτήρισε την Ελλάδα πύλη των ΗΑΕ στην Ενιαία Αγορά ΕΕ για επενδύσεις σε ενέργεια, άμυνα, τεχνολογία και ΤΝ, επισημαίνοντας πως γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν το εμπόριο και τις συνεργασίες Ελλάδας-Εμιράτων.
Σταύρος Παπασταύρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Ελλάδα και ΗΑΕ, πυλώνας σταθερότητας για την περιοχή

Ο Στ. Παπασταύρου τόνισε τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΑΕ για τη σταθερότητα και την ενίσχυση του διαδρόμου Ινδίας-Μεσογείου-Ευρώπης, δίνοντας έμφαση στην ενέργεια και τις νέες τεχνολογίες στο συνέδριο Investopia Mediterranean.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυναμώνει και μεγαλώνει με σταθερά αριστερό πρόσημο

Η Ρένα Δούρου καλωσόρισε τον Σωκράτη Βαρδάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας πως τιμά τη λαϊκή εντολή και ότι το κόμμα δυναμώνει σταθερά στον χώρο της Αριστεράς, δίνοντας αγώνα για κοινωνικές αλλαγές.