ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
Φώτο: Shutterstock

Ο Παπαγιαννόπουλος ξανά πρόεδρος στο Ελληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Νιγηριανού Επιμελητηρίου συγκροτήθηκε σε σώμα, με πρόεδρο ξανά τον Σταύρο Παπαγιαννόπουλο, εν μέσω ευνοϊκών συνθηκών για τις διμερείς σχέσεις και τις ελληνικές εξαγωγές στη Νιγηρία.

Το Ελληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο ανακοίνωσε τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με τον Σταύρο Παπαγιαννόπουλο να επανεκλέγεται στη θέση του προέδρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα θητεία ξεκινά σε μια κομβική χρονική συγκυρία, καθώς η σταθερότητα του νάιρα και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη Νιγηρία δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων και την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Νιγηριανού Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

• Πρόεδρος: Σταύρος Παπαγιαννόπουλος

• Αντιπρόεδροι: Βασίλης Κώτσης και Μιχάλης Χαραλάμπους

• Γενικός Γραμματέας: Χαρίλαος Τακάκης

• Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Kenneth Lawani

• Ταμίας: Βασίλης Παπαϊωάννου

• Αναπληρωτής Ταμίας: Τζωρτζίνα Παπαδοπούλου

• Μέλη: Ιωάννης Μαστορούδης, Camelia Oros Tsarouchis

Στόχος η ενίσχυση των εμπορικών δεσμών Ελλάδας – Νιγηρίας

Όπως επισημαίνεται, το Επιμελητήριο συνεχίζει να λειτουργεί ως γέφυρα επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων. Το θετικό οικονομικό κλίμα και η σταθερότητα της αγοράς της Νιγηρίας θεωρούνται βασικοί παράγοντες για την ενίσχυση της δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος υπογράμμισε: «Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του, τα οποία έχουν βαθιά εμπειρία και γνώση της οικονομίας της Νιγηρίας. Αυτό θα είναι πολύ βοηθητικό στις προσπάθειές μας να φέρουμε τις δύο κοινότητες πιο κοντά και να συνδράμουμε στην ενίσχυση της διακρατικής δραστηριότητας. Επίσης, η οικονομία της Νιγηρίας βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά. Σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, αυξημένη παραγωγή πετρελαίου και ένα εξαιρετικό τελευταίο τρίμηνο του 2025 έχουν φέρει το νάιρα σε ιστορικά υψηλά με ασυνήθιστη σταθερότητα. Η συγκυρία ανάληψης των καθηκόντων μας είναι ιδιαιτέρως θετική».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Θέλουμε την ομογένεια στο πλευρό μας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της επιστολικής ψήφου για τους απόδημους Έλληνες, επισημαίνοντας ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Άνοιξε η πλατφόρμα, ακολουθεί ενημερωτική εκστρατεία.
Αντώνης Σαμαράς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Αυτή δεν είναι η παράταξη της ΝΔ, αλλά το κόμμα Μητσοτάκη

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως το ποιος βλάπτει την παράταξη το κρίνει ο λαός της και όχι η οικογένεια Μητσοτάκη. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία, διαφθορά και απομάκρυνση από τις αρχές της παράταξης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Προσπάθεια για συνέπεια στις δεσμεύσεις για το σιδηρόδρομο

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η πλήρης τηλεδιοίκηση και ηλεκτρονική σήμανση στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ενώ το σύστημα ETCS απομένει να πιστοποιηθεί για επιπλέον ασφάλεια. Τόνισε τη δέσμευση για σύγχρονους σιδηρόδρομους.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 90η: Μητσοτάκης – Προοδεύουμε σε πολλά πεδία ασφάλειας

Ο πρωθυπουργός, στη 90ή ΔΕΘ, δήλωσε πως η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση σε θέματα ασφάλειας, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη σύλληψη των ενόχων στη δολοφονία Νέστορα. Τόνισε την ανάγκη καταδίκης της πολιτικής βίας.