ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Investments
Shutterstock

Τρέχουν οι διαδικασίες για να ενταχθούν επενδυτικά έργα στον αναπτυξιακό νόμο

Ο υπ. Ανάπτυξης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Τιερί Μπρετόν και συζήτησαν για το Ταμείο Ανάκαμψης, για τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς και οι νέες στρατηγικές της ΕΕ για την βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επισπεύδονται όλες οι διαδικασίες ένταξης επιχειρηματικών σχεδίων στα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου, και υπάρχει εντατική κίνηση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκειμένου να ενταχθούν ώριμα αναπτυξιακά έργα ως ΣΔΙΤ αλλά και για να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρεις οι νέες στρατηγικές της ΕΕ για την βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αυτά προκύπτουν από τις σημερινές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση.

Σήμερα ο κ. Γεωργιάδης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τιερί Μπρετόν «και συζήτησαν για το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της ενιαίας αγοράς και τις νέες στρατηγικές της ΕΕ για την βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ενώ σε ανάρτησή του ο κ. Παπαθανάσης αναφέρει ότι «με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, κ. Δ. Μαθιό συζητήσαμε για σημαντικά θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων. Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τον υπουργό, 'Αδωνι Γεωργιάδη, επισπεύδουμε όλες τις διαδικασίες ένταξης των επιχειρηματικών σχεδίων στα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου».

Επίσης, όπως γνωστοποίησε, επίσης, με ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός, μαζί με τον γενικό γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) Ορέστη Καβαλάκη, συναντήθηκαν σήμερα, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και συζήτησαν για την ένταξη αναπτυξιακών έργων ως ΣΔΙΤ. «Ώριμες προτάσεις έργων μπορούν να ενταχθούν γρήγορα ως συμπράξεις δημοσίου ιδιωτικού τομέα» όπως σημειώνεται στην ανάρτηση.

Τέλος, σήμερα ο υπουργός συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επαγγελματικής Ένωσης Πλανόδιων και Υπαίθριων Μικροπωλητών και Λιανεμπόρων παρουσία του προέδρου Πέτρου Χατζίρη και «συζήτησαν τα προβλήματα του κλάδου και τους προτεινόμενους τρόπους επίλυσης» όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Εγκρίθηκε ελληνικό πακέτο 26 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της γεωργίας

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Έκτακτη επιδότηση έως 3.000 ευρώ για το λιανεμπόριο

Όπως ανέφερε ο υπ. Ανάπτυξης, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, κάθε επιχείρηση θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 3.000 ευρώ και ο κάθε εργαζόμενος 1.000 ευρώ και αφορά όσους έμειναν κλειστοί τα Χριστούγεννα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα «σκαριά» επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

«Οι επενδύσεις αυτές έχουν μοναδική πολλαπλασιαστική αξία για την ελληνική οικονομία, ενώ εξασφαλίζουν την επάρκεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων.