ΓΔ: 2492.2 0.18% Τζίρος: 260.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
georgiadis, lianemporio
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Α. Γεωργιάδης: Προτεραιότητα σε ένδυση και υπόδηση, έχουμε σχέδιο

Ο υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ότι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, ωστόσο η κυβέρνηση έχει απόλυτο έλεγχο της οικονομίας.

Διαβεβαιώσεις προς τους εμπόρους ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και δεν θα αφήσει κανέναν να πάθει ζημιά, παρείχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εμπόρων καθώς δεν είναι ανοιχτές οι δραστηριότητές τους στις εκπτώσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα το διορθώσει, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις και συζητούν με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Προανήγγειλε νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα μέσα στις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης καθώς έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά, ενώ ζήτησε χρόνο από τους εμπόρους προκειμένου να αναπτυχθεί το κυβερνητικό σχέδιο.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, ωστόσο η κυβέρνηση έχει απόλυτο έλεγχο της οικονομίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα βρεθούμε ούτε με μνημόνια, ούτε με χρεοκοπία. Θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, θα γίνουν τα εμβόλια μας, θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και θα πάμε παρακάτω».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Σισμανόγλειο μετά τη φωτιά στο νοσοκομείο

Ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, μεταβαίνει στο Σισμανόγλειο όπου εκδηλώθηκε φωτιά τα ξημερώματα σε θάλαμο της Α΄ Παθολογικής. Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, οι ασθενείς απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το ΕΣΥ πυλώνας κοινωνικής δικαιοσύνης, όχι εργαλείο προπαγάνδας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, με πολίτες να πληρώνουν ιδιωτικές υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δημόσια, ενώ επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας και στήριξης των εργαζομένων.
Άτομα των τραπεζών σε προσφορά ελικοπτέρου
ESG

Δύο νέα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ από δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών

Στο ΕΚΑΒ παραδόθηκαν δύο υπερσύγχρονα ελικόπτερα Leonardo AW139, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, παρουσία του Υπουργού Υγείας. Τα ελικόπτερα θα ενισχύσουν τις αεροδιακομιδές σε όλη τη χώρα.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ό. Μαρκογιαννάκη: Θα καλύψετε ξανά τον συκοφάντη σύμβουλό σας, κ. Γεωργιάδη;

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη διαψεύδει ως ψευδείς τους ισχυρισμούς πως το ΠΑΣΟΚ δεν στήριξε την ένταξη νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά, και καλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη να σταματήσει να καλύπτει τον σύμβουλό του για παραπληροφόρηση.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Μείωση λίστας αναμονής 98% στα δωρεάν χειρουργεία

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως έως τις εκλογές του 2027 οι αναμονές για μη επείγοντα χειρουργεία άνω των 4 μηνών θα έχουν μηδενιστεί, ενώ ήδη οι λίστες μειώθηκαν κατά 98% χάρη στο πρόγραμμα δωρεάν απογευματινών χειρουργείων.