bd-sprite
Φώτο: AΠΕ

Χ. Σακελλαρίδη: Σε θετική πορεία το εμπόριο Ελλάδας - Μεγάλης Βρετανίας

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα διατηρηθεί η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στην μετά BREXIT εποχή αναφέρθηκε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου - Ενημέρωση Ελληνικών Επιχειρήσεων για τις κύριες μεταβολές από 01.01.2021».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Enterprise Greece, το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων και τον ΣΕΒΕ - Σύνδεσμο Εξαγωγέων.

Η κ. Σακελλαρίδη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου, σχολιάζοντας το διμερές εμπόριο Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου στη μετά BREXIT εποχή τόνισε πως οι δεσμοί ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι ιστορικοί και διαχρονικοί. Επιπλέον, δήλωσε πεπεισμένη και αισιόδοξη ότι θα διατηρηθεί η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών προς τη Μεγάλη Βρετανία, «με δεδομένη και την τιτάνια προσπάθεια που έχει καταβληθεί από την Πολιτεία σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα το εξαγωγικό εμπόριο».

Ήδη, όπως είπε η ίδια, η προσπάθεια έχει αποδώσει καρπούς, βάζοντας το διμερές εμπόριο Ελλάδας - Μεγάλης Βρετανίας σε θετική τροχιά.

Υπογράμμισε μάλιστα πως τα ελληνικά τρόφιμα κατάφεραν να διατηρήσουν τη δυναμική τους στην αγγλική αγορά ακόμη και στη διάρκεια της πανδημίας, αποδεικνύοντας πως εξακολουθούν να απολαμβάνουν της αποδοχής των Βρετανών καταναλωτών ενώ κλείνοντας εστίασε στις προοπτικές που ανοίγονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο κερδίζει ολοένα και περισσότερο χώρο.

Η πρόεδρος υπενθύμισε ότι η Μεγάλη Βρετανία παραμένει και το 2020 η 7η σημαντικότερη εξαγωγική αγορά για τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες στο εξωτερικό ενώ το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας με το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το 2019 για πρώτη φορά πλεονασματικό, μετά την τριετία 2015 έως το 2018, κατά την οποία ήταν ελλειμματικό.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πού οφείλεται η αστάθεια της βρετανικής οικονομίας, τι θα γίνει με τη στερλίνα

Ο καθηγητής Οικονομικών των Αγορών και Επιχειρήσεων στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Κέιμπριτζ Χρήστος Πιτέλης εξηγεί γιατί η στερλίνα βρέθηκε σε κάθετη πτώση, τι θα γίνει με την αστάθεια στη βρετανική οικονομία.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία διευρύνει τις εμπορικές της σχέσεις σε Ασία και Ειρηνικό

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρηση του από την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ενταχθεί στην συμφωνία ελεύθερου εμπορίου «Ολοκληρωμένη και Προοδευτική Συμφωνία για τη Σύμπραξη χωρών του Ειρηνικού» (CPTPP).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση των εξαγωγών κατά 3% το 2024 αναμένει η Εθνική Τράπεζα

Παρά το ότι οι ελληνικές εξαγωγές δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα λόγω μίας σειράς παραγόντων, όχι μόνο έδειξαν ανθεκτικότητα αλλά αναμένεται ότι θα ανακάμψουν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με μελέτη της ΕΤΕ.