ΓΔ: 888.54 -1.93% Τζίρος: 39.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:51:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pelwni, kibernisi, kivernisi
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Επιπλέον μέτρα στήριξης για τις κλειστές επιχειρήσεις του Απριλίου

Όπως ανέφερε η κυβερνητικής εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη η κυβέρνηση θα ανακοινώσει επιπλέον μέτρο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές τον Απρίλιο λόγω κυβερνητικής εντολής.

Επιπλέον μέτρα για τις επιχειρήσει σε όλη την χώρα που θα παραμείνουν κλειστές και τον Απρίλιο αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, ενώ εντείνονται οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας που θα δουν τα καταστήματα τους να παραμένουν κλειστά αύριο Δευτέρα 5 Απριλίου στην επανεκκίνηση του εμπορίου.

Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας πως ακολουθεί «ρητορική καφενειακού επιπέδου» και υπογραμμίζει πως βασικός στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα, από την Πάτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διεμήνυσε πως για τις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» και δεν θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους οι έμποροι θα προτείνει στον πρωθυπουργό δυο λύσεις. Είτε να λειτουργήσει το εμπόριο με click away ή να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ όπως ζήτησαν οι Περιφερειάρχες για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Όπως αναφέρει η κα Πελώνη στην ανακοίνωσή της:

Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου. Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.   Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων; Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις; Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.

Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

emporio-katastimata-click inside-click away
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόταση να λειτουργήσει με click inside το εμπόριο της Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή προς την κυβέρνηση καλώντας την να επανεξετάσει την λειτουργία του εμπορίου στην πόλη, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι καταναλωτές στην εορταστική περίοδο.
lockdown, koronoios, katastimata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυο εναλλακτικές για το εμπόριο στις τρεις «βαθιά κόκκινες» περιοχές

Είτε άνοιγμα με click away ή στήριξη των επιχειρήσεων με 5.000 ευρώ και χωρίς κριτήρια όπως ζητούν οι περιφερειάρχες θα προτείνει ο αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών στον πρωθυπουργό όπως διεμήνυσε από την Πάτρα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι έμποροι καλούν την κυβέρνηση να κάνει διορθώσεις στα μέτρα στήριξης

Ορισμένα σημαντικά λάθη στα μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την επιδημία του κορονοϊού σημειώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του νομού Θεσσαλονίκης.