ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Η Σάρλοτ Χογκ, διευθύνουσα σύμβουλος της Visa Ευρώπης. ΑΠΕ

Ραγδαία η αύξηση των ανέπαφων συναλλαγών την περίοδο της πανδημίας

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Visa, κα Χογκ, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που αύξησε το όριο ανέπαφων συναλλαγών στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο διπλασιάστηκε στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο, ενώ παράλληλα η πανδημία ήταν μία περίοδος κατά την οποία πραγματοποιήθηκε «στροφή» στις ψηφιακές συναλλαγές από τους καταναλωτές, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Visa Europe, Σάρλοτ Χογκ.

H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Visa για την Ευρώπη, Σάρλοτ Χογκ συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη στο πλαίσιο των συζητήσεων του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που αύξησε το όριο ανέπαφων συναλλαγών στην πρώτη φάση της πανδημίας, ενώ η χρήση ανέπαφων συναλλαγών σημείωσε και στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως ραγδαία αύξηση.

Συνέχισε τονίζοντας ότι θα διευκόλυνε ακόμη περισσότερο τους καταναλωτές αν το όριο ανέπαφων συναλλαγών ήταν κοντά στο ημερήσιο όριο συναλλαγών ενός μέσου πολίτη, δηλαδή αν οι ανέπαφες συναλλαγές κάλυπταν σε ημερήσια βάση ανάγκες για φαγητό, ποτό, μετακίνηση και ψώνια.

Οι καταναλωτές στράφηκαν κατά 20% περισσότερο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό διπλασιάστηκε μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Η χρήση ανέπαφων συναλλαγών και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι κάτι που θα μείνει ως συνήθεια στους καταναλωτές και μετά την πανδημία. «Χρειάζονται 21 μέρες για να δημιουργηθεί μία συνήθεια και 90 μέρες για να παγιωθεί. Έχουμε ήδη ξεπεράσει αυτό το χρονικό όριο», είπε η κα. Σάρλοτ Χογκ.

Η κα Σάρλοτ Χογκ αναφέρθηκε στη δέσμευση της Visa να στηρίξει εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως, με ήδη πάνω από 2 εκατομμύρια ΜμΕ στην Ευρώπη να έχουν υποστηριχτεί από την εταιρεία για να μεταφέρουν και στο διαδίκτυο τη λειτουργία τους.  

Όσο αφορά στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Visa Ευρώπης είπε ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας οι απάτες σε συναλλαγές μέσω καρτών ήταν σχεδόν μηδενικές.  Έχουμε, συνέχισε,  μεγιστοποιήσει τις διαδικασίες και τον χρόνο ελέγχου για κάθε επαφή και πλέον οι απάτες είναι σπάνιες.

«Το μέλλον των συναλλαγών είναι στην χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.  Οι καταναλωτές θεωρούν τις συναλλαγές αυτές αξιόπιστες, ασφαλείς και γρήγορες.  Παράλληλα, νιώθουν ότι έχουν και την διασφάλιση ότι αν κάτι δεν πάει καλά στην αγορά ενός προϊόντος, θα έχουν τη δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων τους», συμπλήρωσε.

Τέλος δήλωσε εντυπωσιασμένη με την ψηφιακή μετάβαση και την ταχύτητα με την οποία προχωρά σε αυτή η χώρα μας και δήλωσε ότι η Visa συνεργάζεται με την κυβέρνηση και υποστηρίζει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0".

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευρύνεται η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου σe έρευνα και καινοτομία

Το πρόγραμμα, θα χρηματοδοτηθεί και από τις δύο χώρες, θα απευθύνεται σε ερευνητικούς, ακαδημαϊκούς φορείς και επιχειρήσεις των δύο χωρών και θα ακολουθήσει το μοντέλο 2+2 με τη συμμετοχή σε κάθε έργο.
nisia-simaia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για ελληνικά νησιά λόγω της πανδημίας

Η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε τη γερμανική κυβέρνηση να κατατάξει στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» Κρήτη, Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο, με την εφαρμογή της οδηγίας να ξεκινά στις 24 Αυγούστου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραμένει εκτός της «πράσινης» βρετανικής λίστας η Ελλάδα

Η Μάλτα και οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μαδέιρα, το Ισραήλ, διάφορα νησιά της Καραϊβικής και διάφορες βρετανικές υπεράκτιες περιοχές όπως τα Μπαρμπέιντος θα προστεθούν στην βρετανική πράσινη λίστα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των πτήσεων από τη Ρωσία προς την Ελλάδα

Οι πτήσεις προς Τουρκία, η οποία απορροφά ετησίως μεγάλο μερίδιο του ρωσικού τουρισμού, εγκρίθηκαν σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, έπειτα από το πόρισμα ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων