ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:55:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Γουάτσα: Η Ελλάδα έχει μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Limited επεσήμανε ότι «η Ελλάδα θα τα πάει πολύ καλά», απαντώντας στις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως.

«Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη», τόνισε ο Πρεμ Γουάτσα, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Limited, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών .

Ο γνωστός επενδυτής μίλησε για τη χώρα καταγωγής του, την Ινδία, τονίζοντας πόσο τον θλίβει αυτό που γίνεται καθώς η κρίση εξέπληξε τους πάντες, όμως πλέον «εργάζονται πολύ σκληρά για να προχωρήσουν τους εμβολιασμούς». Όσον αφορά στη γενική εικόνα της χώρας, τόνισε ότι βλέπει σημαντικές ευκαιρίες στην Ινδία τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα πολύ σημαντικά βήματα – συμπεριλαμβανομένων των κολοσσιαίων μέτρων στήριξης από κεντρικές τράπεζες – που έγιναν για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία και το ταυτόχρονο κλείσιμο δεκάδων χωρών. Εκτίμησε ότι με το άνοιγμα, η Ελλάδα θα τα πάει πολύ καλά και απαντώντας στις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως, τόνισε ότι «η αίσθηση μου είναι ότι με την αναθέρμανση ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί περισσότερο απ΄όσο πολλοί πιστεύουν».

Για το επόμενο διάστημα προέβλεψε ότι όσο η οικονομία ανακάμπτει, τα κέρδη των εταιρειών θα ανακάμπτουν, το ίδιο και οι μετοχές τους, ενώ έκανε και την εξής παρατήρηση: Ενώ η κυβέρνηση Τραμπ μείωνε τη φορολογία των επιχειρήσεων, αυτοί που ωφελήθηκαν περισσότεροι είναι το φτωχότερο 10% και αυτό δείχνει ότι η οικονομία λειτουργεί.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες που εκφράζονται για αντιστροφή της παγκοσμιοποίησης, ο κ. Πρεμ Γουάτσα απάντησε ότι «η παγκοσμιοποίηση είναι εδώ για να μείνει» και μην υποτιμάτε ποτέ τις πρωτοβουλίες της επιχειρηματικότητας. Ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, αποφάσισε να παραμείνει εδώ, καθώς γνώρισε τους ανθρώπους στην Ελλάδα, τους επιχειρηματίες και πίστεψε στη δυναμική της χώρας μας.

«Τώρα έχετε έναν πρωθυπουργό με την εμπειρία που θέλετε να έχει», είπε ο κ. Πρεμ Γουάτσα και τόνισε ότι «έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη». Αιτιολογώντας την άποψή του, αναφέρθηκε στο φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, το βελτιωμένο κλίμα στις αγορές και στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Θύμισε δε ότι το 2018 η Ελλάδα δεν είχε καμία πρόσβαση στις αγορές και τώρα δανείζεται με ελάχιστα επιτόκια και αυτή, όπως είπε, «είναι μία σημαντική αλλαγή για την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα επέστρεψε. Η πολιτική σταθερότητα επέστρεψε», είπε ο κ. Πρεμ Γουάτσα, ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα κάποιοι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα γυρίσουν. «Το έχω δει να γίνεται στην Ινδία, που την είδαν ως ‘τη χώρα των ευκαιριών’», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι μεταρρυθμίσεις βελτιώνουν το κλίμα στην οικονομία

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι έχει ενισχυθεί το ενδιαφέρον για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Τι είπε για ενέργεια και σχέσεις με την Τουρκία.
melissokomia-agrotes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πακέτο μέτρων στήριξης των μελισσοκόμων πυρόπληκτων περιοχών

Τα μέτρα αφορούν τη στήριξη για να μπορέσουν την επόμενη περίοδο να συνεχίσουν οι μελισσοκόμοι την παραγωγική τους διαδικασία και τη δρομολόγηση παρεμβάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της μελισσοκομίας στην Ελλάδα με επίκεντρο την Εύβοια.
Kyvernisi, Oikonomou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα ενισχυθούν τα μέτρα στήριξης εάν υπάρξει ταχύτερη ανάπτυξη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να μην υπάρξουν «αθέμιτες πρακτικές και συνθήκες αισχροκέρδειας».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΕ: Χρειάζονται πιο τολμηρά βήματα από την κυβέρνηση για την εργασία

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους, απαιτούν καταπολέμηση της παραβατικότητας σε βάρος τους».