ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Γουάτσα: Η Ελλάδα έχει μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Limited επεσήμανε ότι «η Ελλάδα θα τα πάει πολύ καλά», απαντώντας στις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως.

«Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη», τόνισε ο Πρεμ Γουάτσα, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Limited, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών .

Ο γνωστός επενδυτής μίλησε για τη χώρα καταγωγής του, την Ινδία, τονίζοντας πόσο τον θλίβει αυτό που γίνεται καθώς η κρίση εξέπληξε τους πάντες, όμως πλέον «εργάζονται πολύ σκληρά για να προχωρήσουν τους εμβολιασμούς». Όσον αφορά στη γενική εικόνα της χώρας, τόνισε ότι βλέπει σημαντικές ευκαιρίες στην Ινδία τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα πολύ σημαντικά βήματα – συμπεριλαμβανομένων των κολοσσιαίων μέτρων στήριξης από κεντρικές τράπεζες – που έγιναν για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία και το ταυτόχρονο κλείσιμο δεκάδων χωρών. Εκτίμησε ότι με το άνοιγμα, η Ελλάδα θα τα πάει πολύ καλά και απαντώντας στις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως, τόνισε ότι «η αίσθηση μου είναι ότι με την αναθέρμανση ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί περισσότερο απ΄όσο πολλοί πιστεύουν».

Για το επόμενο διάστημα προέβλεψε ότι όσο η οικονομία ανακάμπτει, τα κέρδη των εταιρειών θα ανακάμπτουν, το ίδιο και οι μετοχές τους, ενώ έκανε και την εξής παρατήρηση: Ενώ η κυβέρνηση Τραμπ μείωνε τη φορολογία των επιχειρήσεων, αυτοί που ωφελήθηκαν περισσότεροι είναι το φτωχότερο 10% και αυτό δείχνει ότι η οικονομία λειτουργεί.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες που εκφράζονται για αντιστροφή της παγκοσμιοποίησης, ο κ. Πρεμ Γουάτσα απάντησε ότι «η παγκοσμιοποίηση είναι εδώ για να μείνει» και μην υποτιμάτε ποτέ τις πρωτοβουλίες της επιχειρηματικότητας. Ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, αποφάσισε να παραμείνει εδώ, καθώς γνώρισε τους ανθρώπους στην Ελλάδα, τους επιχειρηματίες και πίστεψε στη δυναμική της χώρας μας.

«Τώρα έχετε έναν πρωθυπουργό με την εμπειρία που θέλετε να έχει», είπε ο κ. Πρεμ Γουάτσα και τόνισε ότι «έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη». Αιτιολογώντας την άποψή του, αναφέρθηκε στο φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, το βελτιωμένο κλίμα στις αγορές και στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Θύμισε δε ότι το 2018 η Ελλάδα δεν είχε καμία πρόσβαση στις αγορές και τώρα δανείζεται με ελάχιστα επιτόκια και αυτή, όπως είπε, «είναι μία σημαντική αλλαγή για την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα επέστρεψε. Η πολιτική σταθερότητα επέστρεψε», είπε ο κ. Πρεμ Γουάτσα, ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα κάποιοι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα γυρίσουν. «Το έχω δει να γίνεται στην Ινδία, που την είδαν ως ‘τη χώρα των ευκαιριών’», κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Ζαχαριάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Ζαχαριάδης: Οι διαφορές Μητσοτάκη το 2021 και το 2026

Ο Κώστας Ζαχαριάδης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αλλαγή στάσης σχετικά με την πυρηνική ενέργεια, επισημαίνοντας πως αν και παλαιότερα την απέκλειε, τώρα εξετάζει τη δυνατότητα χρήσης μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ελλάδα.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Δεν θα νομιμοποιήσω την κυβέρνηση των fake news

Ο Κώστας Τσουκαλάς ανακοίνωσε πως δεν θα παρευρεθεί στο συνέδριο «Athens Alitheia Forum», κατηγορώντας την κυβέρνηση για προπαγάνδα, απευθείας αναθέσεις και προσπάθεια πολιτικής νομιμοποίησης μεθοδεύσεων μέσω υπουργικής παρέλασης.
Στέφανος Φάμελλος ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και διαφθορά

Ο Σωκράτης Φάμελλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση στη Βουλή, κατηγορώντας τη για εκτεταμένη διαφθορά, υποβάθμιση θεσμών και συγκάλυψη στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου καταλόγισε εμπλοκή και προστασία υπουργών και συνεργατών.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί νέα κρίση ακρίβειας

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως η Ελλάδα οφείλει να στηρίζει την Κύπρο και κάθε ευρωπαϊκή χώρα υπό απειλή, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για ανικανότητα στη διαχείριση της ακρίβειας και κάλεσε σε ενότητα στον προοδευτικό χώρο.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ για έκτακτη φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία στην επιστροφή στην κανονικότητα και ανακοίνωσε πρόταση για έκτακτη φορολόγηση τραπεζών, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενέργειας και της ακρίβειας.