ΓΔ: 2090.64 0.20% Τζίρος: 172.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Γουάτσα: Η Ελλάδα έχει μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Limited επεσήμανε ότι «η Ελλάδα θα τα πάει πολύ καλά», απαντώντας στις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως.

«Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη», τόνισε ο Πρεμ Γουάτσα, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Limited, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών .

Ο γνωστός επενδυτής μίλησε για τη χώρα καταγωγής του, την Ινδία, τονίζοντας πόσο τον θλίβει αυτό που γίνεται καθώς η κρίση εξέπληξε τους πάντες, όμως πλέον «εργάζονται πολύ σκληρά για να προχωρήσουν τους εμβολιασμούς». Όσον αφορά στη γενική εικόνα της χώρας, τόνισε ότι βλέπει σημαντικές ευκαιρίες στην Ινδία τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα πολύ σημαντικά βήματα – συμπεριλαμβανομένων των κολοσσιαίων μέτρων στήριξης από κεντρικές τράπεζες – που έγιναν για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία και το ταυτόχρονο κλείσιμο δεκάδων χωρών. Εκτίμησε ότι με το άνοιγμα, η Ελλάδα θα τα πάει πολύ καλά και απαντώντας στις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως, τόνισε ότι «η αίσθηση μου είναι ότι με την αναθέρμανση ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί περισσότερο απ΄όσο πολλοί πιστεύουν».

Για το επόμενο διάστημα προέβλεψε ότι όσο η οικονομία ανακάμπτει, τα κέρδη των εταιρειών θα ανακάμπτουν, το ίδιο και οι μετοχές τους, ενώ έκανε και την εξής παρατήρηση: Ενώ η κυβέρνηση Τραμπ μείωνε τη φορολογία των επιχειρήσεων, αυτοί που ωφελήθηκαν περισσότεροι είναι το φτωχότερο 10% και αυτό δείχνει ότι η οικονομία λειτουργεί.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες που εκφράζονται για αντιστροφή της παγκοσμιοποίησης, ο κ. Πρεμ Γουάτσα απάντησε ότι «η παγκοσμιοποίηση είναι εδώ για να μείνει» και μην υποτιμάτε ποτέ τις πρωτοβουλίες της επιχειρηματικότητας. Ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, αποφάσισε να παραμείνει εδώ, καθώς γνώρισε τους ανθρώπους στην Ελλάδα, τους επιχειρηματίες και πίστεψε στη δυναμική της χώρας μας.

«Τώρα έχετε έναν πρωθυπουργό με την εμπειρία που θέλετε να έχει», είπε ο κ. Πρεμ Γουάτσα και τόνισε ότι «έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη». Αιτιολογώντας την άποψή του, αναφέρθηκε στο φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, το βελτιωμένο κλίμα στις αγορές και στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Θύμισε δε ότι το 2018 η Ελλάδα δεν είχε καμία πρόσβαση στις αγορές και τώρα δανείζεται με ελάχιστα επιτόκια και αυτή, όπως είπε, «είναι μία σημαντική αλλαγή για την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα επέστρεψε. Η πολιτική σταθερότητα επέστρεψε», είπε ο κ. Πρεμ Γουάτσα, ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα κάποιοι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα γυρίσουν. «Το έχω δει να γίνεται στην Ινδία, που την είδαν ως ‘τη χώρα των ευκαιριών’», κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Ο πολιτισμός στο επίκεντρο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ

Η Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με τον ανώτερο αξιωματούχο του State Department Darren Beattie, με τις δύο πλευρές να προωθούν κοινές δράσεις για το 2025, την Ολυμπιάδα 2028 και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση ευθύνεται για την κρίση στον πρωτογενή τομέα

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερήσεις, αστοχίες και διαφθορά στη διαχείριση των ενισχύσεων, στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών και ασκεί κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Σίμος Κεδίκογλου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Κριτική στην κυβέρνηση για fast track διαδικασίες εξοπλισμών

Ο Συμεών Κεδίκογλου κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφανείς και fast track διαδικασίες στην Επιτροπή Εξοπλισμών, επισημαίνοντας ότι δεν δίνεται χρόνος μελέτης για προγράμματα εκατοντάδων εκατομμυρίων.
Κωνσταντίνος Τασούλας γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας - Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών: Συνάντηση για ανάπτυξη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε με την Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών, συζητώντας για επενδύσεις, καινοτομία, επανεκπαίδευση στελεχών και δράσεις που ενισχύουν την ελληνική οικονομία.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Η Εθνική Κοινωνική Συμφωνία ενισχύει τις συλλογικές συμβάσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Τασούλας, συναντήθηκε με την Υπουργό Εργασίας, Ν. Κεραμέως, η οποία τον ενημέρωσε για τη νέα Εθνική Κοινωνική Συμφωνία που ρυθμίζει πιο καθαρά τις συλλογικές συμβ
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Διάλογος, νομιμότητα και μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο για 2026

Ο Θ. Κοντογεώργης μίλησε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις του 2026, τη στεγαστική πολιτική και την πρόοδο της οικονομίας, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον Αλ. Τσίπρα και υπογράμμισε τη σημασία νομιμότητας.