ΓΔ: 896.08 0.35% Τζίρος: 30.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:14:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μπαίνει τέλος στη κίνηση υπέρβαρων φορτηγών στην Εγνατία Οδό

Επτά γεφυροπλάστιγγες θα τοποθετηθούν στα σημεία εισόδου της Εγνατίας Οδού επιταχύνοντας έτσι την διαδικασία ελέγχου των φορτηγών και τον εντοπισμό των υπέρβαρων οχημάτων.

«Φρένο» στα υπέρβαρα φορτηγά που όχι μόνο επιβαρύνουν τη συντήρηση του οδοστρώματος αλλά αποτελούν και κίνδυνο για την οδική ασφάλεια, βάζει η γεφυροπλάστιγγα που τέθηκε σε λειτουργία στα διόδια των Νέων Μαλγάρων.

Πρόκειται για την πρώτη από τις επτά γεφυροπλάστιγγες που τοποθετούνται στα σημεία εισόδου του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού (Ηγουμενίτσα και Κήποι Έβρου όπως και στους κάθετους άξονες του ίδιου αυτοκινητόδρομου) και αναμένεται να δώσουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα των φορτηγών που μεταφέρουν υπέρβαρα φορτία.

Παράλληλα επιταχύνεται η διαδικασία ελέγχου των φορτηγών, καθώς μέχρι σήμερα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες εντόπιζαν κατ´ εκτίμηση τα οχήματα που μπορεί να ήταν υπέρβαρα και τα οδηγούσαν σε άλλο σημείο για να τα ελέγξουν, ενώ πλέον ζυγίζονται εν κινήσει περνώντας πάνω από τη γεφυροπλάστιγγα.

Σε δηλώσεις του από τα διόδια των Νέων Μαλγάρων, με αφορμή τη λειτουργία της πρώτης πιστοποιημένης γεφυροπλάστιγγας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» Κωνσταντίνος Κουτσούκος στάθηκε στο θέμα της οδικής ασφάλειας και στο κόστος που δημιουργούν τα υπέρβαρα φορτηγά όσον αφορά τα ασφαλτικά έργα. Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούκος, παρόμοιες πλάστιγγες θα τοποθετηθούν και στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους ανά την επικράτεια, σε σημεία ελέγχου με διόδια, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών.

«Σκοπός μας δεν είναι τα πρόστιμα αλλά η οδική ασφάλεια» τόνισε, από την πλευρά του, ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμάς Γέρμανος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο προσφορές στην α' φάση του διαγωνισμού αναβάθμισης συρμών του Μετρό

Κατατέθηκαν 2 προσφορές από τις διεθνείς εταιρείες Alstom Transport SA και Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA, οι οποίες θα αποσφραγιστούν ηλεκτρονικά στις 8 Δεκεμβρίου και θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού της ΣΤΑΣΥ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραμανλής: Ξεκίνησαν τα έργα για τη Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας

Η νέα γραμμή περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς, που θα εξυπηρετούν μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας και θα συνδέεται με τις υφιστάμενες γραμμές του μετρό μέσω δύο σταθμών ανταπόκρισης. 
Smyrlis-proedros-dose
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σμυρλής: Επέκταση των «πράσινων λωρίδων» μεταξύ Δ. Βαλκανίων και κρατών EE

Ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπ. Εξωτερικών επεσήμανε πως η συνδεσιμότητα στις μεταφορές είναι ένας τομέας ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.