ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Μείωση έως 65% στις ΥΚΩ του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ

Σημαντικές μειώσεις που φτάνουν μέχρι και το 65% στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας στο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ περιλαμβάνονται στο σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Έως και κατά 65% μειώνονται οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, σύμφωνα με τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ και την αγορά ενέργειας που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες.

Οι χρεώσεις ΥΚΩ εκτοξεύθηκαν με διάταξη που ενεργοποιήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2018 από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία έπληξε κυρίως τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές ή κλιματιστικά για τη θέρμανση των σπιτιών τους και εμφανίζουν έτσι αναγκαστικά αυξημένη νυχτερινή κατανάλωση.

Με την εν λόγω ρύθμιση εξομοιώθηκαν, συγκεκριμένα, οι χρεώσεις ΥΚΩ του νυχτερινού τιμολογίου με εκείνες της ημερήσιας κατανάλωσης και διαμορφώθηκαν ως εξής:

Για τις πρώτες 1600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,0069 Euro/kWh.

Για τις επόμενες 400 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,05 Euro/kWh.

Για τις υπόλοιπες κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,085 Euro/kWh.

Με τη νέα ρύθμιση οι χρεώσεις διαμορφώνονται ως εξής:

Για τις πρώτες 1600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,0069 Euro/kWh.

Για τις επόμενες 400 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,015 Euro/kWh (μείωση 30 %).

Για τις υπόλοιπες κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, 0,03 Euro/kWh (μείωση 65 %).

Στον τελικό λογαριασμό που λαμβάνουν οι καταναλωτές, ενδεικτικά, για νυχτερινή κατανάλωση 2.500 kWh η ισχύουσα χρέωση είναι 162,15 ευρώ και με τη νέα κλίμακα μειώνεται στα 120,65 ευρώ. Αντίστοιχα για νυχτερινή κατανάλωση 3.500 kWh η ισχύουσα χρέωση είναι 299,6 ευρώ και με τη νέα κλίμακα μειώνεται στα 203,1 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναίκα σε διαφήμιση της ΔΕΗ
ESG

ΔΕΗ: Στήριξη στις γυναίκες και δράσεις για ασφαλείς νυχτερινές μετακινήσεις

Η ΔΕΗ αναδεικνύει το ζήτημα της ανασφάλειας στις νυχτερινές μετακινήσεις, παρουσιάζοντας έρευνα που δείχνει αυξημένο φόβο στις γυναίκες και προωθώντας δράσεις για ένα ασφαλέστερο περιβάλλον.
Εφαρμογή myΔΕΗ οθόνη κινητού
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Από ζημιές 1,7 δισ. το 2019 σε κέρδη 400 εκατ. το 2024

Η ΔΕΗ, με στροφή στις ΑΠΕ και επέκταση σε νέες αγορές, μείωσε ζημιές, αύξησε επενδύσεις και έσοδα, ενώ μηδενίζει ως το 2026 τη λιγνιτική παραγωγή. Οι εκπομπές CO2 πέφτουν σημαντικά, ενόσω η εταιρεία αναπτύσσεται σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απειλή για τους παρόχους η υπερεπένδυση σε οπτικές ίνες και ο πόλεμος τιμών

Η τηλεπικοινωνιακή αγορά εισέρχεται σε περίοδο έντονου ανταγωνισμού με επενδύσεις 7 δισ. έως το 2030. Ωστόσο η υπερεπένδυση σε οπτικές ίνες, φέρνει πόλεμο τιμών με τους παρόχους να βρίσκονται μπροστά σε ένα δύσκολο στοίχημα.