ΓΔ: 1033.02 -0.04% Τζίρος: 89.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αραβοελληνικό επιμελητήριο: Ηλεκτρονικά η θεώρηση εμπορικών εγγράφων

Τα νέα μέτρα, όπως αναφέρεται, εισάγονται στοχεύοντας στην διευκόλυνση των συναλλασσόμενων, αλλά και την ασφαλέστερη λειτουργία των υπηρεσιών του Αραβο - Ελληνικού Επιμελητηρίου.

Από την 1η Σεπτέμβρη 2021, όπως ανακοίνωσε το Αραβο - Ελληνικό Επιμελητήριο, όλες οι οικονομικές συναλλαγές (πληρωμές) για τη θεώρηση των εμπορικών/εξαγωγικών εγγράφων από τις υπηρεσίες του θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ως εξής:

  • πριν τη θεώρηση των εγγράφων, με τραπεζική κατάθεση του απαραίτητου ποσού, (κατόπιν συνεννόησης με τα γραφεία του επιμελητηρίου)
  • με χρήση (χρεωστικής ή πιστωτικής) κάρτας, στα γραφεία του επιμελητηρίου την ημέρα της θεώρησης.

Ειδικότερα, για τις συναλλαγές μέσω τραπεζικής κατάθεσης:

  • κατά την κατάθεση του απαραίτητου ποσού να αναγράφεται στην αιτιολογία της συναλλαγής η ΕΠΩΝΥΜΙΑ της εταιρείας με την αναφορά: ΘΕΩΡΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
  • αντίγραφο της συναλλαγής θα πρέπει να συνοδεύει τα έγγραφα προς θεώρηση.

Τα νέα μέτρα, όπως αναφέρεται, εισάγονται στοχεύοντας στην διευκόλυνση των συναλλασσόμενων, αλλά και την ασφαλέστερη λειτουργία των υπηρεσιών του Αραβο - Ελληνικού Επιμελητηρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ellada, Greece, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο υψηλότερο επίπεδο 10 μηνών το οικονομικό κλίμα για τον Ιανουάριο

Στις 104,9 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης του ΙΟΒΕ, παραμένοντας σε επίπεδο υψηλότερο αυτού της ευρωζώνης. Ενίσχυση προσδοκιών στη βιομηχανία, βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
Tourism, Tourismos, Greece, Ellada, Naxos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη τα έσοδα από τον τουρισμό, αντίβαρο στο εμπορικό έλλειμμα

Διευρύνεται σημαντικά το εμπορικό έλλειμμα αλλά η ανάκαμψη του τουρισμού περιορίζει τις επιπτώσεις στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Το συνολικό έλλειμμα έφτασε στο 4μηνο τα 8,1 δισ. λόγω πίεσης από τα καύσιμα.