ΓΔ: 946.01 -1.07% Τζίρος: 25.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:52:10 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αραβοελληνικό επιμελητήριο: Ηλεκτρονικά η θεώρηση εμπορικών εγγράφων

Τα νέα μέτρα, όπως αναφέρεται, εισάγονται στοχεύοντας στην διευκόλυνση των συναλλασσόμενων, αλλά και την ασφαλέστερη λειτουργία των υπηρεσιών του Αραβο - Ελληνικού Επιμελητηρίου.

Από την 1η Σεπτέμβρη 2021, όπως ανακοίνωσε το Αραβο - Ελληνικό Επιμελητήριο, όλες οι οικονομικές συναλλαγές (πληρωμές) για τη θεώρηση των εμπορικών/εξαγωγικών εγγράφων από τις υπηρεσίες του θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ως εξής:

  • πριν τη θεώρηση των εγγράφων, με τραπεζική κατάθεση του απαραίτητου ποσού, (κατόπιν συνεννόησης με τα γραφεία του επιμελητηρίου)
  • με χρήση (χρεωστικής ή πιστωτικής) κάρτας, στα γραφεία του επιμελητηρίου την ημέρα της θεώρησης.

Ειδικότερα, για τις συναλλαγές μέσω τραπεζικής κατάθεσης:

  • κατά την κατάθεση του απαραίτητου ποσού να αναγράφεται στην αιτιολογία της συναλλαγής η ΕΠΩΝΥΜΙΑ της εταιρείας με την αναφορά: ΘΕΩΡΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
  • αντίγραφο της συναλλαγής θα πρέπει να συνοδεύει τα έγγραφα προς θεώρηση.

Τα νέα μέτρα, όπως αναφέρεται, εισάγονται στοχεύοντας στην διευκόλυνση των συναλλασσόμενων, αλλά και την ασφαλέστερη λειτουργία των υπηρεσιών του Αραβο - Ελληνικού Επιμελητηρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 566 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν το 2021

Ο φετινός αριθμός είναι έξι φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του 2020, οπότε οι ψηφιακές συναλλαγές ανήλθαν σε 94 εκατ., καταγράφοντας μεγάλη άνοδο σε σχέση με το 2019 και το 2018.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο ευρωπαϊκό σύστημα ταξινόμησης δεξιοτήτων ενσωματώνει ο ΟΑΕΔ

Μέσω του ESCO, ενισχύονται σημαντικά οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και ιδιαίτερα η διαδικασία σύζευξης προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας. Το νέο σύστημα αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε τα κράτη-μέλη να μπορούν να επικοινωνούν σε μία κοινή γλώσσα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι νέες δράσεις που αλλάζουν την εξυπηρέτηση του ΕΦΚΑ το 2022

Εντός του 2022, στον φορέα υλοποιούνται νέες, ή επεκτείνονται υφιστάμενες δράσεις, οι οποίες ενισχύουν περαιτέρω το ψηφιακό προφίλ του οργανισμού και αναβαθμίζουν το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών.