ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος ύφεσης στην Ευρώπη», σύμφωνα με την ΕΚΤ

Την αναγκαιότητα η ΕΚΤ να διευρύνει την «εργαλειοθήκη» της, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρός της, Λουίς ντε Γκίντος, χαρακτηρίζοντας ταυτοχρόνως «πολύ χαμηλό» τον κίνδυνο ύφεσης στην Ευρώπη.

Η ΕΚΤ θα πρέπει να διευρύνει την εργαλειοθήκη νομισματικής πολιτικής της για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει αποτελεσματική, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος.

Κατά την άποψή του, η «εργαλειοθήκη θα χρειαστεί να διευρυνθεί» υπό την έννοια ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται να κάνει περισσότερα από τη συμβατική νομισματική πολιτική, δήλωσε ο ντε Γκίντος σε τραπεζικό συνέδριο της BNP Paribas.

Η ΕΚΤ βρίσκεται στη διαδικασία αναθεώρησης της νομισματικής της πολιτικής και των εργαλείων που χρησιμοποιεί για να διατηρήσει τον πληθωρισμό σε επίπεδα κοντά στο 2% και να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης.

Ο ντε Γκίντος χαρακτήρισε επίσης «πολύ χαμηλή» την πιθανότητα να βυθιστεί σε ύφεση η ευρωπαϊκή οικονομία. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σημείο όπου η ανάπτυξη παραμένει «χαμηλότερα της δυνητικής», δήλωσε, ωστόσο, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ χρειάζεται να «δώσει ιδιαίτερη προσοχή» στην κατάσταση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, Ευρωσύστημα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τράπεζες έχουν «μείνει πίσω» στην αξιολόγηση της κλιματικής αλλαγής

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκ των 112 τραπεζών που εποπτεύει το 50% δεν έχει, ακόμη, σχεδιάσει συγκεκριμένες δράσεις για να ενσωματώσουν τους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους στις επιχειρηματικές στρατηγικές τους.
Evropaiki Kentriki Trapeza, Kristin Lagarde, EKT
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Προσωρινό φαινόμενο ο πληθωρισμός, αργεί η αύξηση επιτοκίων

Η επικεφαλής της ΕΚΤ εκτίμησε ότι μεσοπρόθεσμα ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί κοντά στο όριο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ, ενώ εξέφρασε κάποιες ανησυχίες για την επίπτωση των ακριβών τιμών ενέργειας στην ανάπτυξη.