ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Αδύναμη η αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου το 4ο τρίμηνο

Το τελευταίο τριμηνιαίο βαρόμετρο του ΠΟΕ έδειξε ότι το παγκόσμιο εμπόριο αγαθών αυξήθηκε 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 έναντι αύξησης 3,5% την ίδια περίοδο του 2018.

H αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών αναμένεται να παραμείνει «χαμηλότερη από τη (μακροχρόνια) τάση του» στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, εν μέσω εντάσεων και αύξησης των δασμών σε βασικούς τομείς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).

Το τελευταίο τριμηνιαίο βαρόμετρο του ΠΟΕ έδειξε ότι το παγκόσμιο εμπόριο αγαθών αυξήθηκε 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 έναντι αύξησης 3,5% την ίδια περίοδο του 2018. «Ορισμένοι παράγοντες του βαρόμετρου έχουν σταθεροποιηθεί από τα τελευταία στοιχεία του Αυγούστου, ενώ άλλοι παραμένουν σε πτωτική τροχιά, αντανακλώντας τις αυξημένες εμπορικές εντάσεις και την αύξηση των δασμών σε βασικούς τομείς», ανέφερε ο ΠΟΕ.

Οι δείκτες αεροπορικών μεταφορών εμπορευμάτων, πρώτων υλών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων «επιδεινώθηκαν περαιτέρω κάτω από τη (μακροχρόνια) τάση», με τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα να σημειώνουν τη μεγαλύτερη εξασθένιση εν μέσω αυξήσεων των δασμών, ενώ τα εμπορεύματα που είναι σχετικά με αυτοκίνητα και οι μεταφορές φορτίων με πλοία σταθεροποιήθηκαν, σημείωσε ο ΠΟΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δ. Σκάλκος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στη Λευκωσία

Στη Λευκωσία έγινε άτυπη συνεδρίαση για το εμπόριο, τον ΠΟΕ και τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας. Ο Δ. Σκάλκος επεσήμανε τη σημασία ενός σύγχρονου και δίκαιου εμπορικού συστήματος για την ΕΕ, ενόψει της 14ης Υπουργικής Διάσκεψης του ΠΟΕ.
Κινητοποίηση αγροτών αυτοκινητόδρομος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυτιλήνη: Κτηνοτρόφοι συσκέπτονται το Σάββατο για τις κινητοποιήσεις

Για τέταρτη μέρα οι κτηνοτρόφοι Λέσβου μπλοκάρουν τη φορτοεκφόρτωση προϊόντων στα λιμάνια, με αποτέλεσμα σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα. Τα σφαγεία παραμένουν κλειστά λόγω αφθώδους πυρετού και οι αγρότες παραμένουν ανυποχώρητοι.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ναυτιλιακές εταιρείες ανησυχούν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Οι ναυτιλιακές χαιρέτισαν αλλά παραμένουν επιφυλακτικές στην ανακοίνωση του Ιράν για ανοιχτά Στενά Ορμούζ, ζητώντας διευκρινίσεις πριν κινηθούν τα πλοία. Η είδηση έριξε τις τιμές του πετρελαίου, ενώ τα χρηματιστήρια ανέβηκαν.
Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβδαρίδης: Νομοσχέδιο για απλούστευση και στήριξη επενδύσεων

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης τόνισε στη Βουλή ότι το νέο νομοσχέδιο ενισχύει την επιχειρηματικότητα, μειώνει τη γραφειοκρατία, ψηφιοποιεί διαδικασίες, προστατεύει τα ελληνικά προϊόντα και απλοποιεί το πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Αποκατάσταση σχέσεων με Συρία και ενίσχυση εμπορίου και ασφάλειας

Η ΕΕ σχεδιάζει να αποκαταστήσει τις επίσημες πολιτικές σχέσεις με τη Συρία, επαναφέροντας τη συμφωνία του 1978 και ξεκινώντας διάλογο υψηλού επιπέδου, ενώ σκοπεύει να προσαρμόσει το καθεστώς κυρώσεων, σύμφωνα με έγγραφο του Ρόιτερς.