bd-sprite
Πηγή: Υπ. Οικονομικών

Σταϊκούρας: Νέες παρεμβάσεις για ενεργειακή και υγειονομική κρίση

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε πως οι νέες παρεμβάσεις θα αφορούν τόσο στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης όσο και στη στήριξη της οικονομίας που πλήττεται από την πανδημία.

Η κυβέρνηση έχει κάνει το βέλτιστο για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εν μέσω της πανδημίας και θα εξακολουθήσει να το κάνει, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παραπέμποντας στις νέες παρεμβάσεις που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε πως οι νέες παρεμβάσεις θα αφορούν τόσο στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης όσο και στη στήριξη της οικονομίας που πλήττεται από την πανδημία.

Αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως ο διπλασιασμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης, η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Εξήγησε πως μέτρα στήριξης θα υπάρξουν και το 2022, λελογισμένα. Καθώς, όπως υπογράμμισε, η χώρα έχει υψηλό χρέος (αν και βιώσιμο), παραμένει για την ώρα εκτός επενδυτικής βαθμίδας και συνεχίζει να βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένης δημοσιονομικής εποπτείας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημείωσε επίσης πως είναι σημαντικό ότι δημιουργούνται νέες θέσεις απασχόλησης και διατηρείται η κοινωνική συνοχή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 305 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης του ΥΠΑΑΤ

«Μέσα από την αύξηση του προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης, συνεχίζουμε την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμετάβλητη η βαθμολογία από τη Moody's, τι προβλέπει για την οικονομία

Στο Ba1 με σταθερή προοπτική η βαθμολογία από τον αμερικανικό οίκο. Προβλέπει ανάπτυξη 2,4% φέτος και 2,3% το 2025 με πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ. Τι χρειάζεται για να προχωρήσει σε αναβάθμιση.