ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πτώση 3% στον τζίρο του εμπορίου χονδρικής το τρίτο τρίμηνο

Μειωμένος κατά 3% παρουσιάζεται ο τζίρος του εμπορίου χονδρικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Αύξηση 0,8% στον Εποχικά Διορθωμένο Δείκτη Κύκλου Εργασιών.

Πτωτικές τάσεις παρουσίασε ο τζίρος του εμπορίου χονδρικής το τρίτο τρίμηνο του 2019 στα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, η μείωση είναι της τάξης του 3%, ενώ, στον αντίποδα, αύξηση 0,8% καταγράφηκε στον Εποχικά Διορθωμένο Δείκτη Κύκλου Εργασιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει τον Δείκτη Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο, με έτος βάσης 2015=100,0 και περίοδο αναφοράς το Γ΄ τρίμηνο 2019, η εξέλιξη του οποίου, σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα στοιχεία ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών τυπικού τριμήνου ίσης χρονικής διάρκειας, έχει ως εξής:

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του Γ΄ τριμήνου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2018, παρουσίασε μείωση 3,0% ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Β΄ τριμήνου 2019 παρουσίασε μείωση 2,6%.

Ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του Γ΄ τριμήνου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Β΄ τριμήνου 2019, παρουσίασε αύξηση 0,8%».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 9,2% στις νέες επιχειρήσεις, μόνο 1 πτώχευση στο γ' τρίμηνο

Στη γεωργία, δασοκομία και αλιεία στρέφονται οι περισσότεροι Έλληνες με τις περισσότερες νέες επιχειρήσεις να ανοίγουν στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες η μεγαλύτερη άνοδος εγγραφών νέων επιχειρήσεων.