bd-sprite
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Ελλάδα και Σ. Αραβία μπορούμε να γίνουμε ένας διασυνδεδεμένος ψηφιακός κόμβος

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια φιλική χώρα για επενδύσεις, ενώ μίλησε για το κλίμα συνεργασίας των δύο χωρών για την υλοποίηση συμφωνιών.

Ένας διασυνδεδεμένος ψηφιακός κόμβος για την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών μπορούν να γίνουν η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια φιλική χώρα για επενδύσεις, τόνισε ότι το κλίμα συνεργασίας για την υλοποίηση συμφωνιών και projects που έχουν Ελλάδα και Σαουδική Αραβία «είναι υποδειγματικό και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλες αποστολές» και πρόσθεσε ότι: «Πρόκειται να κάνουμε πολλά πράγματα στο μέλλον μαζί».

Ο υπουργός σημείωσε το ενδιαφέρον από την πλευρά της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας «για να επεκτείνουν τη συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, όπως στον αγροτικό τομέα και την ασφάλεια των τροφίμων, στον τουρισμό, στο Real Estate, στη βιομηχανία, στα ναυτιλιακά αλλά και στην ψηφιακή τεχνολογία».

Ειδικά για την ψηφιακή τεχνολογία ανέφερε τα εξής: «Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές κέντρων δεδομένων (data center) στη νότια Ευρώπη. Όταν αναλάβαμε το υπουργείο με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση, η χώρα μας βρισκόταν στη χαμηλότερη θέση, σχεδόν στο μηδέν, όσον αφορά στις επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία. Τρία χρόνια μετά, η Pfizer εγκαινίασε digital hub στη Θεσσαλονίκη και από 200 θέσεις εργασίας έφθασαν στις 700 και σύντομα τις 1.000. Ακολούθησαν η Digital Realty, η Microsoft, η Amazon Web Services, η Google, η Meta (Facebook) και πολλοί άλλοι παγκόσμιοι κολοσσοί που επιλέγουν πλέον την Ελλάδα λόγω γεωπολιτικής θέσης, πολιτικής σταθερότητας και υψηλού επιπέδου εργατικού δυναμικού. Μπορούμε, η Ελλάδα από τη μία πλευρά και το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας από την άλλη, να γίνουμε ένας διασυνδεδεμένος ψηφιακός κόμβος για την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών. Αυτό είναι το όραμά μας για το μέλλον».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική «απόβαση» στη Σαουδική Αραβία για προσέλκυση επενδύσεων

Οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής και της σαουδαραβικής πλευράς θα εστιαστούν στους τομείς της ενέργειας, των logistics, των θαλάσσιων σχέσεων, του τουρισμού, του πολιτισμού, των κατασκευών, της υγείας, της γεωργίας και των τροφίμων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Αποδίδουν τα μέτρα, μηδενικές ανατιμήσεις Μάρτιο και Απρίλιο

Όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης θα συνεχιστεί η λήψη μέτρων και η προσπάθεια για να προστατευτούν οι καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια, σημειώνοντας πως η σταθεροποίηση των τιμών θα φανεί στον πληθωρισμό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Το αρνί στο «καλάθι του Πάσχα» πωλείται κάτω των 10 ευρώ

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «οι προσπάθειες για την αποκλιμάκωση συνίσταται σε τρεις προσπάθειες: στην αύξηση των μισθών, στους ελέγχους και στην τόνωση του ανταγωνισμού».