ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Plithorismos, Inflation, Times, Prices
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς αντιδρά ο κλάδος των τροφίμων στην πίεση για μόνιμη μείωση τιμών

Τα νέα μέτρα Σκρέκα προβλέπουν «ψαλίδι» τιμών για έξι μήνες με ειδικό καρτελάκι στα προϊόντα. Από την πλευρά των προμηθευτών εκτιμάται ότι υπάρχουν σοβαρά εμπόδια δεν θα γεμίσουν τελικά με καρτελάκια τα ράφια.
Skrekas-Kostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για μόνιμες μειώσεις τιμών πιέζει ο Σκρέκας σούπερ μάρκετ - βιομηχανία

Τέσσερις παρεμβάσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Υποχρέωση σούπερ μάρκετ με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ να στέλνουν τους τιμοκαταλόγους που λαμβάνουν. Application για καταγγελίες καταναλωτών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκστρατεία ελέγχων για υπερβολικά κέρδη, κλίμα ανατιμήσεων στην αγορά

Θέμα χρόνου είναι η επιβολή προστίμων για παράβαση του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους, ενώ ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Ανάπτυξης στρέφεται στις λαϊκές, όπου παρατηρούνται κερδοσκοπικές αυξήσεις τιμών.
Laiki-Agora-Elegxoi-DIMEA
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στη Θεσσαλία για φαινόμενα αισχροκέρδειας

Μετά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στη Θεσσαλία η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων για ελέγχους.
Skrekas-Kostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επαφές Σκρέκα με επιχειρήσεις για εκπτώσεις έως 40% στους πληγέντες

Ο υπ. Ανάπτυξης είχε επαφές με μεγάλες αλυσίδες ώστε να προχωρήσουν σε ειδικές εκπτώσεις για όσους είναι δικαιούχοι της κρατικής αρωγής με στόχο να αντικαταστήσουν τις οικοσυσκευές τους. Συζητήσεις και με αλυσίδες σούπερ μάρκετ για εκπτώσεις σε τρόφιμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιβολή πλαφόν στις τιμές πώλησης εμφιαλωμένου νερού στη Θεσσαλία

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης οι ανώτατες τιμές θα ισχύουν έως τις 31 Οκτωβρίου ενώ σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο θα ξεκινάει από 5.000 ευρώ και θα φτάνει έως και το 1 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα βιομηχανικά σχέδια και υποδείγματα

Επιδιώκεται η αποτελεσματικότερη προστασία των ημεδαπών βιομηχανικών σχεδίων και υποδειγμάτων σε διεθνές επίπεδο μέσω ενός επικαιροποιημένου συστήματος διεθνούς κατάθεσης βιομηχανικών σχεδίων.
Super-Market
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλαφόν στο κέρδος για προϊόντα απαραίτητα σε έκτακτη ανάγκη

Το πλαφόν ισχύει ήδη σε 68 κατηγορίες προϊόντων, όσα δηλαδή περιέχονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», το «Καλάθι των Μαθητών» καθώς και τα «προϊόντα παραγωγής ζεστού νερού χρήσεως» (θερμοσίφωνες).
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η επενδυτική βαθμίδα, οι εκπτώσεις μαϊμού και η δήλωση – Μπρέζνιεφ του Κ. Σκρέκα

Οι προσδοκίες ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, ο πονοκέφαλος της ακρίβειας, η σοβιετικού τύπου δήλωση του υπ. Ανάπτυξης, η πτήση του πετρελαίου και η διαγραφή των λογαριασμών του MediaMarkt.gr.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται νέα πρόστιμα για εκπτώσεις «μαϊμού» και για υπερβολικά κέρδη

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης να σταματήσει η παραπλάνηση των καταναλωτών, επόμενο τεστ η Black Friday. Σε όλη την κλίμακα της αγοράς επεκτείνονται οι έλεγχοι για τα περιθώρια κέρδους.