ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκέψεις για αυστηροποίηση των προληπτικών μέτρων στα σουπερ μάρκετ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης προανήγγειλε πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα παραταθεί πέρα από τις 6 Απριλίου και σημείωσε πως η κυβέρνηση αναζητεί νέες λύσεις για την αποφυγή συνωστισμού.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρό μήνυμα Α. Γεωργιάδη για την αισχροκέρδεια

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως συνεχίζονται κανονικά οι εισαγωγές τροφίμων και υπάρχει επάρκεια στην αγορά, ενώ για όσους αισχροκερδούν τόνισε πως «όποιος δεν το έχει καταλάβει θα το πληρώσει».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο 50.000 ευρώ για αισχροκέρδεια σε εταιρεία αντισηπτικών από το υπ. Ανάπτυξης

Για όσους αισχροκερδούν προβλέπεται, εκτός της ποινικής δίωξης, και διοικητικό πρόστιμο που μπορεί να φθάσει ως το 1 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Ανάπτυξης καλεί όσους διαπιστώνουν αισχροκέρδεια να το καταγγέλλουν στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβολής capital controls

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως με ένα μεγάλο σοκ ρευστότητας στην πραγματική οικονομία μόλις ξεπεράσει η χώρα την κρίση της επιδημίας θα μπουν γρήγορα μπρος οι ελληνικές επιχειρήσεις χωρίς να μείνει καμία πίσω.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λύση για τις μεταχρονολογημένες επιταγές στα πρότυπα των «capital controls»

Λύση για το ζήτημα των μεταχρονολογημένων επιταγών προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδης. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο τα σούπερ μάρκετ να μην ανοίγουν τις Κυριακές

O υπουργός υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι στην αγορά συνεχίζονται, ενώ εξήγησε ότι ελλείψεις υπήρχαν και το Σαββατοκύριακο, διότι είχαν γίνει οι πρώτες παραλαβές την περασμένη Παρασκευή.