ΓΔ: 1250.61 0.47% Τζίρος: 178.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Να μειωθεί η φορολογία στα καύσιμα ζητούν οι βενζινοπώλες

Να μειωθεί η φορολογία στα καύσιμα ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων -Καυσίμων που επισημαίνει οτι η υψηλή φορολογία που επιβάλλεται σήμερα έχει αρνητικές επιπτώσεις για το κόστος παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων.

Να μειωθεί η φορολογία στα καύσιμα ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων -Καυσίμων που επισημαίνει οτι η υψηλή φορολογία που επιβάλλεται σήμερα έχει αρνητικές επιπτώσεις για το κόστος παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων καθώς και για τη θέρμανση των νοικοκυριών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΠΕΚ, από την αύξηση του Ε.Φ.Κ. και του ΦΠΑ στα καύσιμα μειώθηκαν τα δημόσια έσοδα ενώ ευνοήθηκε η παράνομη διακίνηση και η δασμοφοροδιαφυγή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δημόσια έσοδα του Κράτους.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως η χώρα μας ως προς την τιμή διάθεσης της αμόλυβδης είναι η τρίτη ακριβότερη χώρα στην ΕΕ και πέμπτη ακριβότερη στο πετρέλαιο κίνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Η υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στη φοροδιαφυγή

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι από το 2015, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 29 νέους φόρους σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η υπερφορολόγηση των πολιτών οδήγησε και σε αύξηση της φοροδιαφυγής, κατά περίπου 3 δισ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όγδοη χειρότερη πόλη η Αθήνα σε ευκολία και κόστος μετακινήσεων

Χάνουν 85 ώρες τον χρόνο οι οδηγοί στην κίνηση, έναντι 41 ωρών στη Μαδρίτη. Πανάκριβη η βενζίνη, ανταγωνιστικό το κόστος των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πώς επηρεάζονται εργαζόμενοι και επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη φυλακή όσοι «πειράζουν» ηλεκτρονικά συστήματα σε πρατήρια καυσίμων

Ποινές κάθειρξης προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για όσους παραβιάζουν τα συστήματα εισροών - εκροών, καθώς το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Λουκέτα για τρεις μήνες σε βενζινάδικα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληθωρισμός και ενεργειακή κρίση καθορίζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών

Αυτό επιβεβαιώνεται από την 18η ετήσια έρευνα, που διεξήχθη στο Ερευνητικό Εργαστήριο Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσω τηλεφωνικής δημοσκόπησης σε δείγμα 1507 νοικοκυριών.