ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Έρχονται χιλιάδες έλεγχοι το 2020 από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Οι ελεγκτικές Υπηρεσίες ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π., και Δ.Ο.Υ Α’ τάξεως, θα διενεργήσουν 25.100 πλήρεις και μερικούς φορολογικούς ελέγχους.

Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι αναμένεται να διενεργηθούν το 2020 από το σύνολο των ελεγκτικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) όπως προκύπτει από δύο αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ. Ειδικότερα σύμφωνα με αυτές:

Η Υπηρεσία Ελέγχων Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε) θα διενεργήσει τουλάχιστον 670 έλεγχους - έρευνες και 17.720 μερικούς επιτόπιους ελέγχους, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων διακίνησης. Για το 2019 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 620 έλεγχοι - έρευνες και 16.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι αντίστοιχα.

Οι ελεγκτικές Υπηρεσίες ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π., και Δ.Ο.Υ Α’ τάξεως, θα διενεργήσουν 25.100 πλήρεις και μερικούς φορολογικούς ελέγχους, ενώ από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το 70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας και από αυτό το ποσοστό, τουλάχιστον 75% θα αφορούν καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Επίσης οι υπηρεσίες αυτές θα διενεργήσουν μέσα στο 2020 περί τους 2.500 ελέγχους για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου. Το 2019 η σχετική απόφαση όριζε 25.000 πλήρεις και μερικούς ελέγχους και τον ίδιο αριθμό ελέγχων (2.500) για την φορολογία κεφαλαίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι χρωστάνε τα περισσότερα στην εφορία και οι ελάχιστοι που ρυθμίζουν

Νέα αύξηση κατέγραψαν τον Απρίλιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και ανήλθαν στα 114,57 δισ. ευρώ εκ των οποίων ρυθμισμένα είναι μόλις 5,39 δισ. ευρώ. Οφειλές ύψους 86,54 δισ. προέρχονται από μόλις 10.379 ΑΦΜ.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Έως τις 15 Ιουλίου ανοίγει το νέο ΟΣΔΕ για τους αγρότες

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι το νέο ΟΣΔΕ ανοίγει έως τις 15 Ιουλίου, με προσυμπληρωμένες αιτήσεις, κίνητρα για έγκαιρη υποβολή και ταχύτερες πληρωμές.
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μπλόκο» της ΑΑΔΕ στην ανάκληση δωρεών μεταξύ συγγενών για αποφυγή φόρων

Σύμφωνα με αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ, οι φόροι και τα πρόστιμα ανακρίβειας που καταλογίζονται σε γονικές παροχές και δωρεές δεν διαγράφονται ούτε επιστρέφονται.
κουμπαράς και οικογένεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομική ενίσχυση 150€ ανά παιδί: Ποιοι πρέπει να δηλώσουν ΙΒΑΝ

Ολοκληρώνεται σήμερα η καταβολή των 150 ευρώ ανά παιδί σε 947.609 οικογένειες, καλύπτοντας 1.525.188 τέκνα. Το συνολικό ποσό φτάνει τα 219,7 εκατ. ευρώ. Για γεννήσεις 2025-2026 προβλέπεται επιπλέον πληρωμή ως 31/8/2026.