ΓΔ: 1170.13 0.14% Τζίρος: 93.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αύξηση 6,1% στον τζίρο του χονδρικού εμπορίου τον Μάρτιο

Δυναμική η πορεία του χονδρικού εμπορίου το α' τρίμηνο του 2023 τόσο ο τζίρος όσο και ο όγκος του. Τον Μάρτιο μάλιστα ο όγκος του αυξήθηκε κατά 14,1%.

Ανοδική πορεία κατέγραψαν τόσο ο όγκος όσο και ο τζίρος του χονδρικού εμπορίου στην Ελλάδα το α' τρίμηνο του 2023, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία χωρίς ημερολογιακή και εποχική διόρθωση. Παρά τη μείωση τον Φεβρουάριο, η ισχυρή αύξηση τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον Μάρτιο υπερκάλυψαν και με το παραπάνω τις απώλειες.

Οι Δείκτες Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο της περιόδου Ιανουαρίου-Μαρτίου 2023, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους δείκτες της περιόδου Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022, παρουσίασαν ετήσια μεταβολή ως εξής:

  •  Ιανουάριος, αύξηση 16,8%
  •  Φεβρουάριος, μείωση 1,0% και
  •  Μάρτιος, αύξηση 6,1%

ενώ οι Δείκτες Όγκου στο Χονδρικό Εμπόριο παρουσίασαν ετήσια μεταβολή ως εξής:

  •  Ιανουάριος, αύξηση 5,8%
  •  Φεβρουάριος, μείωση 4,9% και
  •  Mάρτιος, αύξηση 14,1%.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπόριο, ψώνια, μαγαζια, καταναλωτες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχώρησε κατά 3,4% τον Ιούλιο ο όγκος πωλήσεων στο λιανεμπόριο

Παρά την πτώση του όγκου πωλήσεων, ο τζίρος σημείωσε αύξηση 3,1% σε ετήσια βάση και 5,2% από τον Ιούνιο. Τα πολυκαταστήματα και τα μαγαζιά επίπλων, ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού οι κερδισμένοι.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 321,2 δισ. ευρώ ο τζίρος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα το 2021

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2021 δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα 881.717 επιχειρήσεις, με 224.087 να βρίσκονται στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο. Στα 132,5 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών του εμπορίου το 2021.
Agores, Pliromi, Karta, Cards, Sales, Ekptoseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλησίασε τα 4 δισ. ο τζίρος του λιανεμπορίου τον Ιούλιο με άνοδο 12,3%

Εμπόριο καπνού και εξοπλισμού ήχου και εικόνας ήταν οι κλάδοι που οδήγησαν την αύξηση του τζίρου. Στα 1,37 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σημειώνοντας άνοδο 8,5% έναντι του Ιουλίου του 2022.