ΓΔ: 2135.15 3.40% Τζίρος: 224.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:09:42
Τράπεζα της Ελλάδος
Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα 2 δισ. ευρώ ανέρχεται το ενεργητικό των Επαγγελματικών Ταμείων

Η αξία των τοποθετήσεων των Ταμείων σε χρεωστικούς τίτλους αυξήθηκε σε 977 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2023, έναντι 942 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 655 εκατ. ευρώ.

Αυξήθηκε στα 2,018 δισ. ευρώ η συνολική αξία του ενεργητικού των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) και Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (ΙΕΣΠ) το δεύτερο τρίμηνο 2023, έναντι 1,937 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 1,64 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι συνολικές καταθέσεις των Ταμείων μειώθηκαν σε 69 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2023, έναντι 98 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 295 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022. Το ποσοστό των καταθέσεων επί του συνολικού ενεργητικού μειώθηκε σε 3,4% έναντι 5,1% το προηγούμενο τρίμηνο και 16,7% το β΄ τρίμηνο του 2022.

Η αξία των τοποθετήσεων των Ταμείων σε χρεωστικούς τίτλους αυξήθηκε σε 977 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2023, έναντι 942 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 655 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022 και το ποσοστό τους επί του συνόλου διαμορφώθηκε σε 48,4%, έναντι 48,6% το προηγούμενο τρίμηνο και 37,1% το β΄ τρίμηνο του 2022.

Η αξία των τοποθετήσεων σε μερίδια επενδυτικών οργανισμών αυξήθηκε σε 607 εκατ. ευρώ από 569 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 514 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022 και το ποσοστό τους επί του συνόλου αυξήθηκε σε 30,1% από 29,4% το προηγούμενο τρίμηνο και 29,2% το β΄ τρίμηνο του 2022.

Η αξία των τοποθετήσεων των Ταμείων σε μετοχές και λοιπά μέσα κυριότητας αυξήθηκε σε 315 εκατ. ευρώ από 277 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 257 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022 και το ποσοστό τους επί του συνόλου αυξήθηκε σε 15,6% από 14,3% το προηγούμενο τρίμηνο και 14,6% το β΄ τρίμηνο του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Τεράστιο λάθος οι πρόωρες εκλογές εν μέσω κρίσης

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές «τεράστιο λάθος», τονίζοντας τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας, ενώ για τις επιπτώσεις του πολέμου παρέπεμψε στη Γενική Συνέλευση της επόμενης Δευτέρας.
Revolut
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επαναληπτική ταυτοποίηση για τους πελάτες της Revolut φέρνει το ελληνικό IBAN

Για να λανσάρει το ελληνικό IBAN στην αγορά, η Revolut θα πρέπει να συμμορφωθεί με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει η ΤτΕ και να ταυτοποιήσει ξανά τους πελάτες της μέσω βιντεοκλήσης.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Πιο δύσκολη η τρέχουσα κρίση από του 2021-22

Ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά ότι η κρίση λόγω πολέμου στη Μ. Ανατολή μπορεί να είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμη από εκείνη του 2021-22, λόγω φρέσκιας μνήμης διψήφιου πληθωρισμού και ταχύτερης αντίδρασης παραγωγών και μισθωτών.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Άνοδος στις καταθέσεις των νοικοκυριών τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 75 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο, ενώ οι επιχειρήσεις μείωσαν τις καταθέσεις τους κατά 519 εκατ. Οι ετήσιοι ρυθμοί μεταβολής διαμορφώθηκαν σε 3,9% και 10,9% αντίστοιχα.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Διοικητής ΤτΕ ζήτησε αυξημένη επαγρύπνηση από τις τράπεζες

Ο Γιάννης Στουρνάρας κάλεσε τις τράπεζες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για να μειωθούν οι πιστωτικοί κίνδυνοι, καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή προκαλεί νέες αναταράξεις στις αγορές και στην οικονομία λόγω ανόδου των τιμών ενέργειας.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Ελλάδος: Άνοδος 58,4% στα τουριστικά έσοδα τον Ιανουάριο

Τον Ιανουάριο καταγράφηκε άνοδος 58,4% στις τουριστικές εισπράξεις, φτάνοντας τα 473,3 εκατ. ευρώ, με αύξηση ταξιδιωτών 33,3% και δαπάνης ανά ταξίδι 19,1%. Ισχυρή συμβολή από ΕΕ-27 και τρίτες χώρες σύμφωνα με την ΤτΕ.