ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τράπεζα της Ελλάδος
Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα 2 δισ. ευρώ ανέρχεται το ενεργητικό των Επαγγελματικών Ταμείων

Η αξία των τοποθετήσεων των Ταμείων σε χρεωστικούς τίτλους αυξήθηκε σε 977 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2023, έναντι 942 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 655 εκατ. ευρώ.

Αυξήθηκε στα 2,018 δισ. ευρώ η συνολική αξία του ενεργητικού των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) και Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (ΙΕΣΠ) το δεύτερο τρίμηνο 2023, έναντι 1,937 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 1,64 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι συνολικές καταθέσεις των Ταμείων μειώθηκαν σε 69 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2023, έναντι 98 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 295 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022. Το ποσοστό των καταθέσεων επί του συνολικού ενεργητικού μειώθηκε σε 3,4% έναντι 5,1% το προηγούμενο τρίμηνο και 16,7% το β΄ τρίμηνο του 2022.

Η αξία των τοποθετήσεων των Ταμείων σε χρεωστικούς τίτλους αυξήθηκε σε 977 εκατ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου του 2023, έναντι 942 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 655 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022 και το ποσοστό τους επί του συνόλου διαμορφώθηκε σε 48,4%, έναντι 48,6% το προηγούμενο τρίμηνο και 37,1% το β΄ τρίμηνο του 2022.

Η αξία των τοποθετήσεων σε μερίδια επενδυτικών οργανισμών αυξήθηκε σε 607 εκατ. ευρώ από 569 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 514 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022 και το ποσοστό τους επί του συνόλου αυξήθηκε σε 30,1% από 29,4% το προηγούμενο τρίμηνο και 29,2% το β΄ τρίμηνο του 2022.

Η αξία των τοποθετήσεων των Ταμείων σε μετοχές και λοιπά μέσα κυριότητας αυξήθηκε σε 315 εκατ. ευρώ από 277 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 257 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2022 και το ποσοστό τους επί του συνόλου αυξήθηκε σε 15,6% από 14,3% το προηγούμενο τρίμηνο και 14,6% το β΄ τρίμηνο του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Παπακωνσταντίνου ΤτΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπακωνσταντίνου: Το ψηφιακό ευρώ ενισχύει την ευρωπαϊκή αυτονομία

Η υποδιοικήτρια της ΤτΕ, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι το ψηφιακό ευρώ, οι άμεσες πληρωμές και οι νέες τεχνολογίες ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την αυτονομία της Ευρώπης.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για κινδύνους από την πρόωρη αποπληρωμή του αναβαλλόμενου προειδοποιεί η ΤτΕ

Όπως επισημαίνει η ΤτΕ, η διαρκής επαναφορά του θέματος για τον αναβαλλόμενο φόρο δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, και υπογραμμίζει το πλήγμα που μπορεί να υπάρξει από επιτάχυνση της απόσβεσης.
Αποδόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης ένα στα τρία δάνεια στο τετράμηνο

Το Ταμείο Ανάκαμψης και τα εργαλεία των αναπτυξιακών τραπεζών στήριξαν ένα στα τρία νέα δάνεια που χορηγήθηκαν στο πρώτο τετράμηνο του 2026. Ανοδικά και οι χορηγήσεις προς νοικοκυριά.