ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά αιτήματα και ραντεβού σε 24 επιπλέον τελωνεία

Με τα τελωνεία ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης των τελωνείων Α’ τάξης στις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», ενώ έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτές και οι τρεις Τελωνειακές Περιφέρειες της χώρας.

Επεκτείνονται οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Από σήμερα, 9η Οκτωβρίου, άλλα 24 τελωνεία εντάσσονται στις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), με τον αριθμό των Τελωνειακών Υπηρεσιών που έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα να φθάνει συνολικά τις 44.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» οι συναλλασσόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, αφού ταυτοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών TAXISnet, μπορούν να υποβάλουν αίτημα με δομημένο τρόπο προς την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία, να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες τελωνειακές διαδικασίες, να επισυνάπτουν τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και να παρακολουθούν την πορεία εξέλιξης του αιτήματος.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου», οι συναλλασσόμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ραντεβού για τις υποθέσεις που τους αφορούν, με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά και να ενημερώνονται για κάθε αλλαγή (π.χ. ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμός ραντεβού), στο e-mail και στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στην ενότητα «Μητρώο & Επικοινωνία» της ψηφιακής πύλης myAADE.

Τα 24 τελωνεία, στα οποία ενεργοποιούνται οι διαδικτυακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», είναι τα παρακάτω:

 1. Α’ Τελωνείο Εισαγωγής, Ε.Φ.Κ. & Εφοδίων Πειραιά
 2. Τελωνείο Βέροιας
 3. Τελωνείο Δάφνης
 4. Τελωνείο Ευζώνων
 5. Τελωνείο Ηγουμενίτσας
 6. Τελωνείο Ηρακλείου
 7. Τελωνείο Ιωαννίνων
 8. Τελωνείο Κακαβιάς
 9. Τελωνείο Καλαμάτας
 10. Τελωνείο Καστοριάς
 11. Τελωνείο Κατερίνης
 12. Τελωνείο Κέρκυρας
 13. Τελωνείο Κήπων
 14. Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής
 15. Τελωνείο Λαυρίου
 16. Τελωνείο Μυτιλήνης
 17. Τελωνείο Ναυπλίου
 18. Τελωνείο Πρέβεζας
 19. Τελωνείο Ρόδου
 20. Τελωνείο Σκύδρας
 21. Τελωνείο Σύρου
 22. Τελωνείο Χαλκίδας
 23. Τελωνείο Χανίων
 24. Τελωνείο Χίου

Με τα παραπάνω τελωνεία ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης των τελωνείων Α’ τάξης στις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», ενώ έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτές και οι τρεις Τελωνειακές Περιφέρειες της χώρας. Τα τελωνεία Β’ τάξης θα ενταχθούν στις ανωτέρω ψηφιακές εφαρμογές το προσεχές διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με νέα εφαρμογή από την ΑΑΔΕ επιταχύνεται η ψηφιοποίηση των εξαγωγών

Μπαίνει σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πύλη γνωστοποίησης εξόδου εμπορευμάτων από τα τελωνεία που μεταξύ άλλων επιταχύνει την επιστροφή ΦΠΑ και μειώνεται ο χρόνος για την ολοκλήρωση των εξαγωγών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Μεγάλες κατασχέσεις μετρητών σε αεροδρόμια Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Τα Τελωνεία συνεχίζουν να διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες μεταξύ άλλων στον τομέα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης ρευστών διαθεσίμων, καπνικών προϊόντων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοντέινερ από το Εκουαδόρ που έκρυβε 46 κιλά κοκαΐνη εντόπισε η ΑΑΔΕ

Μετά από διενέργεια τοπικής ανάλυσης κινδύνου, δεσμεύτηκε από το Γ’ Τελωνείο Πειραιά, ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.
Giorgos Pitsilis, AADE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): Δεν πρόκειται να ανεχθώ συμπεριφορές διαφθοράς

«Έχετε όλοι επιλεγεί με δυο ζητούμενα: εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Μην αφήνετε το ο,τιδήποτε να ακυρώνει τη δουλειά και την προσπάθεια όλων μας όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε ο κ. Πιτσιλής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατασχέθηκαν 16.380 προϊόντα «μαϊμού» στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Οι ελεγκτές, αξιοποιώντας πληροφορίες του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΣΕΚ) και της ανάλυσης κινδύνου των Πληροφοριακών συστημάτων της ΑΑΔΕ, προχώρησαν σε φυσικό έλεγχο 90 χαρτοκιβωτίων προέλευσης Κίνας.