ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Ουγγαρία: Eπεκτείνεται το πλαφόν στις τιμές αερίου και βασικών τροφίμων

Ο εθνικιστής πρωθυπουργός της χώρας, έχει επικρίνει έντονα την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι απέτυχε να εξασθενίσει ουσιαστικά τη Μόσχα.
ΔΙΕΘΝΗ

Άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας ζητά από την ΕΕ ο Bίκτορ Ορμπάν

Τον Ιούλιο ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι η ΕΕ «αυτοπυροβολήθηκε στους πνεύμονες» με τις στρεβλά σχεδιασμένες οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, που θα καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουδαπέστη δεσμεύεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς την Κομισιόν

Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και θα ενεργήσουμε ανάλογα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τον Οικονομικό Προγραμματισμό και τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν.
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Η Ουγγαρία απειλεί με βέτο κατά της ανανέωσης των κυρώσεων για τη Ρωσία

Η Βουδαπέστη αξιώνει ότι για να άρει την απειλή αυτή πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος τριών Ρώσων ολιγαρχών. Πρόκειται για τους Αλίσερ Ουσμάνοφ, Πιοτρ Άβεν και Βίκτορ Ράσνικοφ.
Orban
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ορμπάν θα μεταβεί σήμερα στη Μόσχα για την κηδεία του Γκορμπατσόφ

Η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγες ώρες αφού ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ο αγωγός Nord Stream, είχε κλείσει για συντήρηση δεν θα επαναλειτουργήσει σήμερα.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία αρχίζει να παραδίδει μεγαλύτερες ποσότητες αερίου στην Ουγγαρία

Ορισμένες χώρες μέλη της ΕΕ εξέφρασαν επιφυλάξεις ως προς την αυστηρή τήρηση κοινοτικής οδηγίας, που σε κάθε περίπτωση κάνει λόγο για «εθελοντική μείωση της ζήτησης» για το φυσικό αέριο.
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία και Ουγγαρία εκτός γραμμής NATO: Ζητούν εκεχειρία στην Ουκρανία

Σε εντελώς αντίθετη στάση από τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ, οι δύο χώρες αν και μέλη του, έχουν χαράξει μια εντελώς δική τους διπλωματική στάση απέναντι στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Πέμπτη ημέρα διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας

Στο κέντρο της Βουδαπέστης, πολλοί από τους χιλιάδες διαδηλωτές φώναζαν ρυθμικά υβριστικό μήνυμα εναντίον του πρωθυπουργού προσωπικά. Προχθές Παρασκευή, ο κ. Όρμπαν υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη φορολογική μεταρρύθμιση.
ΔΙΕΘΝΗ

Στο πλευρό του Πούτιν ο Ορμπάν και απέναντι στις ευρωπαϊκές κυρώσεις

Οι προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν περιοριστεί και το κόστος των καυσίμων έχει εκτοξευθεί μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και τις επακόλουθες κυρώσεις, με τον Ορμπάν να κατηγορεί την ΕΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σενάριο για τροφοδοσία της Ουγγαρίας με φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας στη συνάντηση με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να απεξαρτηθούν οι χώρες από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και χρειάζονται διμερείς συνεργασίας για να αυξηθεί η ενεργειακή ασφάλεια.