ΓΔ: 909.61 0.61% Τζίρος: 8.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:25:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ

H Eυρώπη είναι ασφαλής για το χειμώνα, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Τόνισε ότι η Ρωσία έκοψε το 80% της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω αγωγών σε μόνον οκτώ μήνες. «Μπορέσαμε όμως να το αναπληρώσουμε» ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν κάνοντας λόγο για κάτι «αξιοσημείωτο».
Ursula Von Der Leyen, Commision, Evropaiki Epitropi
ΔΙΕΘΝΗ

Σύσταση ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία ζητά η ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισήμανε επίσης ότι «η Ρωσία πρέπει επίσης να πληρώσει οικονομικά για την καταστροφή που προκάλεσε. Η ζημιά που υπέστη η Ουκρανία υπολογίζεται σε 600 δισ. ευρώ».
Ursula Von Der Leyen, Commision, Evropaiki Epitropi
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Πρέπει να αρχίσει γρήγορα η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Η πρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε ότι απαιτείται να συσταθεί μια διεθνής πλατφόρμα συντονισμού για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας «το ταχύτερο δυνατό, το προτιμότερο πριν από το τέλος του έτους.
Ursula Von Der Leyen, Commision, Evropaiki Epitropi
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Βερολίνο η φον ντερ Λάιεν για τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία

Η Επιτροπή και η διεθνής κοινότητα θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία πέρα από τις άμεσες ανάγκες της και στην πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
ΔΙΕΘΝΗ

Λάιεν: Θα εγκρίνουμε νεό πακέτο νομοθετικών προτάσεων για την ενέργεια την Τρίτη

«Σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος όσον αφορά στην εφαρμογή του οδικού χάρτη που παρουσιάστηκε στους ηγέτες στην άτυπη σύνοδο κορυφής στην Πράγα» έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter.
Ursula Von Der Leyen, Commision, Evropaiki Epitropi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγή στάσης από την Κομισιόν, υπέρ της επιβολής πλαφόν στο φυσικό αέριο

Σε δήλωσή της η επικεφαλής της Κομισιόν υποστηρίζει ότι «η καθιέρωση ανώτατου ορίου στο φυσικό αέριο συνολικά είναι μια προσωρινή λύση έως ότου αναπτυχθεί ένας νέος δείκτης τιμών της ΕΕ».
ΔΙΕΘΝΗ

Ούρσουλα τον ντερ Λάιεν: Σήμερα ξεκινάει μια νέα εποχή για τη ΝΑ Ευρώπη

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου για τη Βουλγαρία, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπενθύμισε ότι η βαλκανική αυτή χώρα προμηθευόταν το 80% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία προτού ο Πούτιν ξεκινήσει, τον πόλεμο στην Ουκρανία.
fonderlaien
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάλλεται για το Σάββατο στη Σόφια το δείπνο Μητσοτάκη - Φον ντερ Λάιεν

Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες μεταβαίνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναβάλλοντας για το Σάββατο στη Σόφια το δείπνο με τον Έλληνα πρωθυπουργό που ήταν προγραμματισμένο για απόψε.
ΔΙΕΘΝΗ

Αντίδραση της ιταλικής Λέγκα για τη δήλωση Φον ντερ Λάιεν για τις εκλογές

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε την δήλωση της προέδρου της Κομισιόν «αχαρακτήριστη απειλή», διότι «η κυρία αυτή οφείλει να εκπροσωπεί όλους τους Ευρωπαίους και όχι μόνο τους αριστερούς».