ΓΔ: 1231.34 0.86% Τζίρος: 12.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:03:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

tomato

Το μεγαλύτερο θερμοκήπιο υδροπονικών λαχανικών στη Ν. Α. Ευρώπη

Η εταιρεία «Θερμοκήπια Θράκης» που ελέγχεται από τις εισηγμένες Πλαστικά Θράκης και Έλαστρον διαθέτει ένα από τα πιο «πράσινα« και χαμηλού κόστους θερμοκήπια στον κόσμο. Στόχος η αύξηση των εκτάσεων κατά 50% έως το 2026.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Σουφλί εδραιώνει τη θέση του στο χάρτη των παραγωγών μεταξιού

Η εκτόξευση των τιμών στην τιμή του μεταξιού, η οποία ήρθε μέσα από το χρόνο και τις ανάγκες που προέκυψαν. είχε ως αποτέλεσμα να καταστούν πιο ανταγωνιστικές οι καλλιέργειες και παραγωγές της Ευρώπης συγκριτικά με την αγορά της Κίνας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλακτοκομικά: Μόνο ένα προϊόν σώθηκε από τη μείωση της κατανάλωσης

Σοβαρή κάμψη της ζήτησης προκάλεσαν οι αυξήσεις των τιμών. Μόνο στο ξινόγαλο καταγράφηκε αύξηση του όγκου πωλήσεων. Οι ανατιμήσεις οδήγησαν σε αύξηση της αξίας πωλήσεων κατά 23%, στα 1,6 δισ. ευρώ.
Kina, china
ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντική βελτίωση το 2023 αναμένεται για την κινεζική οικονομία

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε πως έχει σταθεροποιηθεί η απόδοση της οικονομίας σε μακροοικονομικό επίπεδο και πρόκειται να ενισχύσει τις προσπάθειες για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
viomixania-ebiken-dei
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ενέργεια προκάλεσε άνοδο 25,2% για τις τιμές χονδρικής στη βιομηχανία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στην αύξηση του δείκτη τιμών στην εγχώρια αγορά συνέβαλε η αύξηση του κόστους παρόχης ηλεκτρικού ρεύματος κατά 360,5% και της παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου κατά 53,5%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυναμική «επιστροφή« της Famar με νέους μετόχους και σχέδιο ανάπτυξης

Η ιστορική βιομηχανία φαρμάκων επιδιώκει νέο ξεκίνημα. Πέρασε από χίλια κύματα αλλά κατάφερε να διασωθεί. Ομολογιακό δάνειο 45 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων και βελτιωμένη κερδοφορία το 2021.
viomixania, ergostasio, industrial
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβρασμό στην ελληνική βιομηχανία προκαλούν τα σχέδια της Κομισιόν

Αιφνιδιασμός από τις πληροφορίες για σχέδιο των Βρυξελλών περί μεγάλης και υποχρεωτικής μείωσης κατανάλωσης αερίου από τη βιομηχανία. Σοβαρό πλήγμα στην παραγωγή φοβούνται παράγοντες του κλάδου, τι δηλώνουν στο BD.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Γεωργαντάς : Πάνω από 350 εκατ. έδωσε ο ΕΛΓΑ για στήριξη των αγροτών

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ότι το κράτος πρέπει να στηρίζει τους παραγωγούς ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή και έκανε λόγο για την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου παραγωγικής ανάπτυξης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνθήκες κραχ στην αγορά γάλακτος, πίεση σε εταιρείες και παραγωγούς

Στο 7% έφτασε η πτώση του όγκου πωλήσεων το πεντάμηνο του 2022. Μειώνεται ο τζίρος των γαλακτοκομικών επιχειρήσεων παρά τις ανατιμήσεις. Αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στο κόστος οι κτηνοτρόφοι.
Real Estate, Akinita, Kina, China
ΔΙΕΘΝΗ

Ελπίδες για έναρξη της παραγωγής στη Σαγκάη, χαλαρώνει το lockdown

Μετά από το νέο lockdown που δημιούργησε προβλήματα στο οικονομικό κέντρο της Κίνας, τα περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν καθώς βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα στην πόλη και εκφράζονται ελπίδες για επανέναρξη της παραγωγικής δραστηριότητας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας για κινηματογραφικές συμπαραγωγές

Στο περιθώριο του Φεστιβάλ των Καννών, ο υφυπουργός Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκης εισηγήθηκε πως πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και το χρηματοδοτικό κενό που προέκυψε λόγω του πολέμου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον για κινηματογραφικές παραγωγές συγκεντρώνει η Αθήνα

Από τον Μάρτιο του 2020, έχουν υπάρξει 70 διεθνείς και εγχώριες παραγωγές που έχουν επιλέξει την Αθήνα για να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματά τους. Μεταξύ αυτών και κολοσσοί όπως η Disney και το Amazon Prime.